IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г.

Министерството на финансите в Скопие подписа днес договора за грант от 68,6 милиона евро, отпуснат чрез Инвестиционната програма за Западните Балкани

22:30 | 14.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Влакът от Скопие за София ще тръгне през 2027 г. жп линията от Скопие до българската граница трябва да се построи до 2025 г., а за цялостното жп свързване ще трябва да почакаме още две години, когато се очаква да бъде изградена линията от София до българо-македонската граница, съобщи македонската телевизия „Алсат М“.

Министерството на финансите в Скопие подписа днес договора за грант от 68,6 милиона евро, отпуснат чрез Инвестиционната програма за Западните Балкани, договорена миналото лято на срещата на високо равнище в Триест. 

С тези средства се финансира втората фаза от изграждането на жп линията от Беляковце од Крива паланка, която е част от коридор номер 8, дълга е 34 км и струва общо 145 милиона евро. За тази отсечка бе обявен търг и се очаква изграждането да започне догодина.

"През тези няколко години, тъй като това е стратегически проект за коридор номер 8, ние от наша страна ще бъдем максимално посветени, надявам се да няма проблем и от страна на България", каза министърът на транспорта и съобщенията Горан Сугарески.

/БТА/
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още