IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влизането в Гърция по суша през нощта след петък – единствено през „Кулата“

Мерките ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, така и за пътуващите по съществени причини

19:50 | 06.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:</em>&nbsp;<em>Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg</em></p>

Снимка: Konstantinos Tsakalidis/Bloomberg

От утре вечер Гърция въвежда забрана за преминаване през всички сухопътни гранични пунктове на страната в интервала от 23.00 часа вечерта до 07.00 часа сутринта с изключение на ГКПП "Промахон"- "Кулата" на границата с България. Това обяви днес говорителят на кабинета като част от мерките срещу коронавируса, като информацията беше потвърдена и от Министерството на външните работи. 

В сряда Гърция забрани преминаването в нощните часове през ГКПП "Какавя" на границата с Албания, но от утре тази мярка се разширява и спрямо останалите гранични пунктове без "Промахон".

По отношение на увеличените случаи на коронавирус, Пецас заяви, че на този етап са установени три основни огнища, които будят безпокойство. Първото е от честите преминавания на гърци и на постоянно пребиваващи в Гърция лица от други балкански страни. Мнозина от тях продължават да влизат и излизат, все едно няма нищо, заяви правителственият говорител. Второто огнище е в следствие на струпванията на правостоящи клиенти, особено в баровете, но и на сватби, кръщенета и други събирания. Третото огнище е от средствата за масов транспорт.

По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфеа“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция, както и за пътуващите по съществени причини.

Припомняме, че от 15 юли 2020 г. българските граждани могат да влизат на територията на Република Гърция при наличие на отрицателен тест за COVID 19, направен не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната на английски език в лицензирана лаборатория и предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП „Кулата-Промахон“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още