IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори ден на протести в центъра на София*

Съобщава се за задържаи протестиращи, но по-сериозно напрежение в момента няма

21:53 | 10.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ</em></p>

Снимки: БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Хиляди протестиращи блокираха центъра на столицата за втора поредна вечер. Шествия имаше както в подкрепа на президента Румен Радев, така и в подкрепа на правителството.

Засилено е полицейското присъствие в централните части на града. Медии съобщават, че има задържани протестиращи. До по-сериозни сблъсъци както между протестиращи, така и между протестиращи и полиция поне засега няма. Въпреки това има съобщения на граждани за полицейско насилие, които към момента не могат да бъдат потвърдени.

Протестиращи направиха опит да блокират автобуси, в които се предполагаше, че има поддръжници на партия ГЕРБ, пристигнали в столицата от други места в страната.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

След намеса на полицията автобусите с регистрационни номера от различни населени места у нас бяха пропуснати.

Протестиращи продължават да се събират пред сградата на министерски съвет.

И днес хиляди поискаха оставката на премиера и главния прокурор. Припомняме, че масовото недоволство вчера, на който се появи и президентът Румен Радев, прерасна в шествие и в блокада на „Орлов мост“.

По-рано днес поддръжници на ГЕРБ се събраха пред сградата на Министерския съвет с искане за оставката на президента, съобщава БНР.

От пресцентърът на МВР посочиха, че около 19:50 часа е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца.

Около 20.30 часа, когато беше обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса. 

Очаква се по-късно тази вечер от МВР да дадат повече информация колко души са арестувани. Според неофициална информация сред задържаните има и хора от фен клуба на столичен футболен отбор, съобщава още националното радио.

Минути преди 11 ч. отново се стигна до напрежение, като протестиращи в „триъгълника на властта“ са замеряли силите на реда с бутилки. На мястото пристигат и подкрепления на полицията, съобщава bTV.

*Информацията е актуална към 23:00 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още