Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Застрашена ли е Визията за София?

Основен недостатък на стратегията е, че тя не казва как ще бъдат постигнати целите, твърдят Борислав Игнатов и Борис Бонев

Застрашена ли е Визията за София?

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-големият риск за Визията за София е тя да остане само на хартия. Около това мнение се обединиха Борис Бонев, независим общински съветник, и арх. Борислав Игнатов, общински съветник от "Демократична България", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Основен недостатък на Визията е, че тя не казва как ще бъдат постигнати целите, но именно как конкретно ще стигнем до там, до където искаме, е основното, което трябва да постигне Общинският съвет“, заяви Борислав Игнатов.

Борис Бонев обясни, че София до този момент не е имала визия, т.е. не сме знаели къде искаме да бъдем след 20 години. По думите му най-голямото притеснение е Визията за София да е поредният документ, в който просто са заложени много мерки, които не се осъществяват. 

Още по темата

Арх. Игнатов обърна внимание, че Визията ще се използва за преработка на Общия градоустройствен план. По думите на Бонев столицата има нужда от изцяло нов такъв, тъй като ключова инфраструктура няма как да бъде построена с досегашния.

„Трябва да си даваме сметка, че нуждата от мобилност не е нуждата от автомобил, ако бързото придвижване може да става чрез градски транспорт или велосипед, хората ще се възползват. Градското пространство е ограничено и няма как да има място за всеки с автомобил“, коментира Борис Бонев.

По темата за вдигането на данъците в София Борислав Игнатов подчерта, че такъв разговор може да има, само ако бъде пресечна корупцията и с уговорката, че повишаването на данъците ще е поетапно.

Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Визия за София при тази кметица - нашата учителка по руски от Памел баня - не може да има и още повече да се изпълнява. Знаем кои я избраха и защо й казват ромската кралица. Герберската кметица работи само за бизнесите, а кварталите тънат в мизерия. Просто е ужасно да се видят разбити тротоари, улици, площадки, буренясали междублокови пространства, скъпо парно, вода, ток, а какви са стълбищата на поликлиники, пощи и др е просто безумно. Ама какво й дреме? Тя си следва заръките на баце и слушка, медиите са инстуктирани да си траят и така си живурка женицата.

Още от Икономика и политика
Радев: Искането на Борисов за свикване на ВНС е пренебрежение към Конституцията