IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Платформата Celsius замразява изтеглянията в нов удар за сектора

Предприемаме тази мярка, за да поставим Celsius в по-добра позиция, коментираха от компанията

11:59 | 13.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Celsius Network Ltd. обяви, че временно спира изтеглянията, суаповете и трансферите на своята криптоплатформа, разпалвайки нови притеснения за устойчивостта на високодоходните криптопродукти, съобщава Bloomberg.

Новината донесе нови понижения при криптовалутите, като цената на биткойна по-рано се понижи до най-ниското си равнище от 18 месеца насам.

Притесненията за продуктите с висока доходност като тези, които Celsius предлага, се увеличиха след срива на монетите в екосистемата на тера през май и затягането на паричната политика от централните банки, което ограничи търсенето на по-рискови активи. Токенът CEL на Celsius обещава „реални финансови възнаграждения“, включително до 30% допълнителна възвръщаемост седмично, според сайта на компанията.

Малко повече от ден преди обявяването на ограниченията главният изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински опроверга притесненията за замразявания на тегления в Twitter. „Майк, познаваш ли дори един човек, който е имал проблеми с тегленето от Celsius?“, написа той в отговор на публикация на Майк Дудас, криптоинвеститор и съосновател на The Block.

В обявление на замразяването от Celsius посочиха: „Предприемаме тази мярка днес, за да поставим Celsius в по-добра позиция, за да спазим във времето нейните задължения по тегления“. Компанията увери, че потребителите ще продължат да натрупват възнаграждения по време на паузата.

„Новините от Celsius наливат масло в огъня, засилвайки несигурността на пазара“, казва Виджай Айап, вицепрезидент в криптоплатформата Luno. „Има много натиск върху цените, навлизайки в седмицата на решението на Фед (за паричната политика, в сряда – бел. ред.) наред с притесненията за протоколите, предлагащи високодоходни продукти“, допълва той.

Според данни на блокчейна етериум най-големият единичен дигитален портфейл с токени CEL принадлежи на самата Celsius с над 184 млн. токена, или 26,6% от снабдяването в обръщение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още