IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple нае банки да ѝ помогнат в издаването на облигации в австралийски долари

Компанията обеща да върне 200 млрд. долара на акционерите си

15:03 | 17.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple е упълномощила Commonwealth bank of Australia, Deutsche Bank и Goldman Sachs да водят преговори с инвеститори за евентуално дебютно предлагане на облигации в австралийски долари, т. нар. Kangaroo-Bondпредава CNBC 

Американската технологична компания продаде облигации в швейцарски франкове, йени и лири през тази година, тъй като се насочва извън основната си валута – долара.  

„Очаквам облигации за поне 500 млн. австралийски долара, но и книжа за 1 млрд. долара няма да ме учудят предвид сериозния интерес към компанията", заяви банкер, който не участва в трансакцията. 

 

Освен това компанията обеща да върне 200 млрд. долара в брой на акционерите до края на март 2017 г. и да увеличи размера на своята програма за обратно изкупуване на акции до 140 млрд. долара.

Компанията обяви, че ще използва международните и вътрешните дългови пазари, за да подпомогне финансирането на програмата.  

Наскоро Guardian съобщи, че Apple работи по своя първи безпилотен автомобил. Информцията е от инженери, пожелали анонимност, които твърдят, че компанията завършва подготовката за изпитанията на своята безпилотна кола. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още