Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

„Произведено в Китай“ вече не пасва като описание на глобалната търговия

Погрешното отнасяне на цялата добавена стойност към страната износителка на крайния продукт изостря търговските отношения между държавите

0
 
0
 
3
преди 9 години
Няма профилна снимка
създаването и реализацията на един продукт включва 3 етапа...дизайн, прозводство, продажба....китай беше само във вторият етап...сега иска да е навсякъде....не става така !!
1
 
1
 
2
преди 9 години
Няма профилна снимка
Китай да не ни обеснява как стават нещата в търговията !! отдавна съм казал че света ще се оправи когато се каже стоп на китайските стоки !! като дават пример колко Аппле са изкарали от работата си с китайците, що не кажат колко са загубили американците от ментетата на китаиците ..Ипод менте, Ифон Менте, Ипад менте...Глабалната търговия е това което обезкървява западните икономики !! китай може да пройзвежда , но почне ли да продава...то тогава равновесието е нарушено фатално за западните държави...това е което авторите на тази статия не са обяснили добре.
1
 
1
 
1
преди 9 години
"Икономистите много отдавна отхвърлиха представата, че в международната търговия печалбата на едни е за сметка на други"
---------------------------------
Икономистите, които са "отхвърлили" тази представа следва да си запалят незабавно икономическите дипломи и да се захванат с нещо друго - явно икономиката не им е силната страна.