Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Русия ще строи първата АЕЦ в Бангладеш за 2 млрд. долара

Едва 45% от над 150-милионното население на Бангладеш има достъп до електричество

0
 
1
 
10
Jay Gould до: Mincho_Penchev
преди 8 години
А в Бангладеш какво ще слагат? Реактори 2 употреба ли? ;)
Да не мислиш, че там ще монтиран нещо друго? Както ти казах: "Тия ги разправяй на баба си, ама и тя няма да ти вярва! "
Ясно ми, че ви се краде, ама се осрахте вече!
1
 
0
 
9
преди 8 години
Няма профилна снимка
И допълвам - по този проект в България ще бъде изградена най-модерната и най-безопасната АЕЦ в Европа !
1
 
0
 
8
преди 8 години
Няма профилна снимка
На вниманието на всички от рода на Stassi666 или Jay Gould , които са решили да проявяват някаква компетентност по въпроса : първо прочетете малко информация по случая и после се изразявайте.
В реакторите ВВЕР 1000 В 466 с вода под налягане на АЕЦ “Белене” ще бъдат приложени всички изброени положителни проектни решения на серийния проект ВВЕР 1000 В 320 и редица нови технически решения. Затова проектът е определен като еволюционен в сравнение с оригиналния. Електрическата мощност на реактора е 1060 МВт. Коефициентът на разполагаемост е 90%, усреднен за целия жизнен цикъл на централата. Проектният срок на експлоатация е 60 години. Увеличена е дълбочината на изгаряне на горивото до максимално допустимото, в сравнение със серийните реактори. Турбогенераторът е високооборотен - 3000 оборота. Байпасът на турбината е разчетен да отвежда до 62% от номиналната мощност на блока.
Еволюционния проект ВВЕР 1000 В 466 за АЕЦ “Белене” осигурява най-високо ниво на безопасност, 20% по-голямо производство и 11% по-ниска себестойност в сравнение със серийния
0
 
2
 
7
преди 8 години
Няма профилна снимка
алигатор_29 ако си поръчаш Лада модел 1988 трудно ще намерят някоя в завода.А АТОМНИТЕ РЕАКТОРИ НЕ ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ НА КОНВЕИРА.Това че ж БСП сте плиткоумни не значи че и народа е такъв с изкл/.,';лщш
0
 
4
 
6
Jay Gould до: alligator_29
преди 8 години
Тия ги разправяй на баба си, ама и тя няма да ти вярва ;)

5
 
0
 
5
преди 8 години
Няма профилна снимка
Трябва да се взима впредвид и екологичната страна на проекта. В Бангладеш най-вероятно ще строят от предишните версии на АЕЦ, които са по евтини и не се търсят вече. А в БГ ще се строи по най-новия стандарт, нали сме в европейския съюз.
0
 
5
 
4
преди 8 години
Няма профилна снимка
В Бангладеш за 2 млрд. долара два реактора по 1000 мегавата,а в България за 6,4 млрд. евро един от 1000 мегавата????!!!!! Р.Овч. и компания ще лапнат яко!!!!
0
 
10
 
3
преди 8 години
Няма профилна снимка
Всички политици ни убеждават колко е "изгодна" Белене.После ще се наредят на опашка на гишето на Росатом за да си получат милионните консултантски комисионни.
0
 
7
 
2
преди 8 години
Няма профилна снимка
Причината,поради която има толкова спорове и неясноти около цената на "втора атомна" е само една и тя се казва Сергей Станишев.Да излезе и да каже пред народа параметрите по договора,който той е подписал.Защото ако една стока струва 4 лева,пък сме подписали договор,че ще ти дам 6 лева за нея,ти ще си търсиш 6-те лева за нея нали,нищо че и при 4 лева пак си на печалба.Договора си е договор.
0
 
6
 
1
преди 8 години
Няма профилна снимка
Е, какво стана сега?!
В Бангладеш за 2 млрд. долара, в България за 6,4 млрд. евро със сто кандарми?!?
Май стандарта е повече от двоен?!