IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prada удвои печалбата си за първото тримесечие

Въпреки потвърждаването на годишната си прогноза компанията предупреди за нарастващи рискове, произлизащи от несигурната световна икономическа обстанока

17:20 | 07.06.12 г. 1
<p>
	Пътнически куфари и чанти на Prada на витрината на неин магазин в Хонконг. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Пътнически куфари и чанти на Prada на витрината на неин магазин в Хонконг. Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на луксозни стоки Prada SpA подкрепи прогнозата си за 2012 г., но подчерта, че „от несигурната международна икономическа обстановка произлизат нарастващи рискове“. Това се случи въпреки удвояването на печалбата за първото тримесечие на 2012 г. на годишна база, съобщи MarketWatch.

Италианската модна къща, която е листната на борсата в Хонконг, обяви, че въпреки своите „превъзходни резултати, постигнати през първото тримесечие“, компанията трябва „да бъде готова да предприеме всички необходими действия, за да защити своите активи и да запази дългосрочната си стратегия на ръст“.

През първите 3 месеца на годината нетната печалба на компанията е нараснала до 121,7 млн. евро при 57,7 млн. евро за първото тримесечие на 2011 г.

Приходите са се повишили с 48% на годишна база до 686,7 млн. евро, ръстът на продажбите на всички пазари, на които присъства, е с двуцифрен процент.

От Prada съобщиха за нетен поток от оперативната дейност за периода от 180,8 млн. евро и обявиха, че през настоящата година компанията ще се концентрират върху подсилването на генерирането на паричните потоци и финансовата гъвкавост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 11 години
и в този ред на мисли, да отбележим - там където жените си харчат парите - кризата идва последна!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още