IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директор на Exxon Mobil е бил убит в Брюксел

Престъплението се е случило преди 2 седмици, но по случая е било наложено информационно затъмнение

13:52 | 27.10.12 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британец, който е бил член на управата на петролната компания Exxon Mobil, бил застрелян преди две седмици на излизане от ресторант в Брюксел, съобщава ДПА.

Белгийските власти съобщиха за престъплението в петък, като уточняват, че на случая е било наложено информационно затъмнение.

Убитият Никълъс Мокфорд, на 60 години, бил прострелян с три куршума. Междувременно британското външно министерство потвърди, че британски гражданин е бил убит в Брюксел и че на семейството му е оказана консулска помощ.

Мокфорд е бил началник на отдел в белгийския клон на петролната компания.

Exxon Mobil отрича убийството да е свързано с работата на убития. Компанията отказа повече информация по случая заради продължаващото разследване.

Белгийската полиция издирва двама души с каски, които избягали от местопрестъплението с мотоциклет. Съпругата на Мокфорд също била нападната, като нападателите поискали да им даде чантата си.

Версията за нападение с цел грабеж обаче е само една от посоките на разследване. Възможно е нападателите да са искали да откраднат луксозния автомобил на убития, посочва ДПА, като се позовава на агенция Белга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nikodim
преди 11 години
""искали да откраднат луксозния автомобил на убития""Затова ходете пеша !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още