IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

De Beers очаква засилване на търсенето на диаманти

Миналата година цената на необработените диаманти се повиши с 10% на фона на възстановяването на американската икономика

20:57 | 17.02.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
De Beers очаква засилване на търсенето на диаманти

Търсенето на диаманти в световен мащаб ще се ускори през тази година, като ще нарасне с до 4,5% благодарение на купувачите от Китай и САЩ. Това прогнозира Филип Мелие, главен изпълнителен директор на най-големия производител на диаманти De Beers, цитиран от Bloomberg.

За сравнение – през миналата година потреблението е нараснало с около 3%. От De Beers смятат, че по-големите продажби на двата водещи световни пазара ще балансират по-слабите резултати в Индия, където нестабилната рупия свива покупателната способност на клиентите.

От De Beers обявиха, че през миналата година производството на диаманти е нараснало с 12% до 31,2 млн. карата. Мелие отбелязва, че е твърде рано да се каже дали компанията има намерение да увеличи цените на необработените диаманти тази година. За да вземе това решение, фирмата ще проучи търсенето.

Миналата година цената на необработените диаманти се повиши с 10% на фона на възстановяването на американската икономика и засилените продажби в Китай. За последните пет години този продукт е поскъпнал над два пъти, сочат данни на WWW International Diamond Consultants Ltd.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
d333
преди 10 години
Някой запознат с диамантите, може ли да ми каже релния марж купува/продава при тези камъчета колко е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още