IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите посредници оценяват положително текущата икономическа ситуация

Инвестиционните посредници и управляващите дружества у нас очакват приток на все повече средства в резултат на тенденцията за спад на лихвите по депозитите

13:19 | 17.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Финансовите посредници оценяват положително текущата икономическа ситуация

Общата оценка на българските финансови посредници за текущата икономическа ситуация е положителна, поради което те очакват и по-бърз икономически растеж през второто тримесечие.

Освен това тенденцията за понижение на лихвените проценти по кредитите и по депозитите ще продължи и през второто тримесечие на 2015 г. Заради низходящия тренд при лихвите по депозитите инвестиционните посредници очакват приток на инвестиции в алтернативните на депозитите финансови инструменти въпреки слабата активност на родния капиталов пазар. Програмата на Европейската централна банка (ЕЦБ) за количествени улеснения пък ще се отрази положително на икономиката на България.

Това показват резултатите от тримесечното издание „Финансов сектор: оценки и очаквания” на Дирекция „Икономическа и финансова политика“ към Министерството на финансите (МФ). В него са обобщени очакванията на инвестиционни посредници, управляващи дружества, търговски банки и пенсионни фондове по отношение на основни макроикономически показатели и фактори, които се отнасят до извършваната от тях дейност. Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
newrussia
преди 8 години
Да бе, те половината не си знаят схемите .. а и с тази ми ти история до сега, голямо прецакване.. в блатото БФБ, което си е съвсем честно казано пародия на борса.. вече към 7 години..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още