IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla е уведомила властите за фаталния инцидент цели 9 дни след него

Лошите новини за компанията идват в момент, в който тя е под огромен натиск

10:09 | 06.07.16 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Tesla Motors е уведомила регулаторите за фаталния инцидент с неин електромобил, работил в режим на автопилот, цели девет дни след катастрофата, обяви компанията във вторник, в опит да защити решението си да не прави случая публичен преди федералното разследване да бъде обявено, предава Ройтерс.

Tesla е научила за катастрофата на седана Model S във Флорида „скоро“ след инцидента на 7 май, а е обявила новината на 16 май. Администрацията, отговаряща за сигурността по пътищата, съобщи за началото на разследването на 30 юни.

Новините идват в момент, в който компанията среща натиск на няколко фронта. Нейното желание да придобие компанията за соларни панели за покриви SolarCity вече беше обявено публично, но сделката е поставена под въпрос от инвеститорите.

А по време на празничния уикенд по случай 4 юли компанията разкри, че производството на превозни средства през второто ѝ тримесечие не е успяло да достигне поставените цели.

Автопилотът е една от най-напредналите и най-промотирани технологии на Tesla и все още е в бета тестов режим. Това поставя редица въпроси, включително както писа списание Fortune, за това дали компанията и регулаторите е трябвало да информират обществеността по-рано за фаталния инцидент.

На 18-19 май Tesla набра 1,46 млрд. долара финансиране от инвеститори чрез предлагането на акции, докато все още не се знаеше за разследването, свързано с автопилота. 

Още новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 9
khao
преди 7 години
Здрастида на базата на него коментирам и аз :):) явно дребните проблеми като ги обрисуваш като натиск изглеждат по тежки и някак си по жълто :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 9
khao
преди 7 години
в подзаглавието пише че има натиск върху компанията ... ама от статията нищо такова не се разбира ... имали малки проблеми което е нормално, ама къде е натиска освен в главите ви ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още