Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Владислав Горанов: Не трябва да се отделят бюджетни пари за АЕЦ „Белене“

Няма универсална формула за лечение на болното здравеопазване, обяви финансовият министър

   1| 2    
0
 
0
 
18
khao до: KPetkov
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
ТЕЦ на кво ? ... че ти си такъв долняк че пускаш информацията на половина според интересите на родината си .... да не се окаже че е на газ, а не на кюмур тоя ТЕЦ, а ?
2
 
0
 
17
vzhekoff до: lyusien
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
"Разликата между ТЕЦ и газовите централи" - това е достатъчно за да се уточни цялата некомпетентност на пишещия
2
 
1
 
16
KPetkov до: lyusien
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Забрави да споменеш, че Меркел резна зелените с мераците им да затварят ТЕЦ-ове на въглища, също така отвори един огромен ТЕЦ (1,5ГВ) 2015 г., а ще отваря и още един голям ТЕЦ на въглища (Datteln 4) скоро. След тези уточнения ще си по-близо до истината за Германия.
Да не забравяме испанците, които подготвят кралски указ (нали са си монархисти), с който ще забраняват затварянето на въглищни ТЕЦ-ове. Това последното направо ме разби с "глупостта" си. Ще налагат санкции на компании, които решат да затвярят ТЕЦ-ове на въглища :)
0
 
1
 
15
преди 10 месеца
До № 9 Цветков

Разликата между ТЕЦ и газови централи е че при газовите няма пушек много по ефективни са и могат да се пускат и спират много бързо Те самите са балансьори С напредъка на технически прогрес В Е И стават все по ефективни и по евтини Защо си мислиш че германците са по глупави от тебе и ударно монтират вятърни турбини и соларни паркове А електропреносните мрежи си съществуват и сега Колкото до зареждането на ел автомобилите това е последната ти грижа И сега в България генериращите мощности са 30 % по вече от необходимите
0
 
4
 
14
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Не желая да участвувам в експеримента наречен АЕЦ Белене. Вместо държавата да ме принуждава да правя това, като изхарчи парите от събраните данъци(а може би заеми?) за каквото и хрумне, да листне АЕЦ-а на борсата. Купете си акции, станете милионери пожелавам ви го от сърце!

3
 
8
 
13
преди 10 месеца
Горанов, подлецо - значи няма проблем да се отделят от бюджетът ежегодно по 3.5 МБ за развъждане на хъхряци - ама е проблем да се отделя за бъдещата енергийна независимост на България? Хъхряците ли ви са приоритет? Като ония - единият на 14, другият на 17 години, дето в Провадия ограбиха, изнасилиха и брутално убиха възрастна женица.

Това - що е гербераст - на въжето трябва да иде - без вождът им - той няма как: на въжето, щото няма врат....
4
 
4
 
12
преди 10 месеца
БГ Ман рече:

И освен това не трябва да има преференциални или гарантирани цени за изкупуване на тока от АЕЦ-а. Нали е най-евтина защо са им гаранции?Напълно съм съгласен. Ама да махнат преференциалните цени и гарантираното изкупуване и ва черните плочки, и на перките, и на американските ТЕЦ-ове, и на централите с биогориво - като оная, дето бе изпоизтровила цяло село с вонливи пушеци, а продаваше точецът по над 200 лв на КвТч.

Аре да видим при цена на точецът от Белене - 19 стинки - кой колко ще издържи.
7
 
5
 
11
преди 10 месеца
Така е - малцина знаят - че ако не бе ПАВЕЦ Чаирът - миналата зима щеше енергийната система да се срине кат` тако`а.

... и ако презреният АЕЦ не бе форсиран на 120% мощност - пак кат` тако`а... щото великите ВЕИ произвеждаха на думи под 4% от точецът, нищо че общата им мощност е по-голяма от тази на един козлодуйски реактор... а колко са произвеждали на практика, дявол знае - дали е имало и един процент.
6
 
3
 
10
Mavi Goz до: vzhekoff
преди 10 месеца
"Лаладжии..."

Експерти, гиби... :lol:
8
 
6
 
9
vzhekoff до: lyusien
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Викаш - ТЕЦ са към края си ? А газовите ти централи от предния пост какво са ? Не са ли ТЕЦ ? Ами ВЕИ-тата с какво ще ги балансираш ? С режим на тока ли ? Дрън дрън са това всичкото. Онзи ден под друга статия за Германия написах - ВЕИ там - средно натоварване 20%, АЕЦ - 62%. АЕЦ са 5 пъти по-малко като инсталирана мощност, а ВЕИ са произвели едва с 25% повече енергия. Няма да споменавам колко струва изграждането на преносната мрежа, която е 1/3 от сметката за ток, а с ВЕИ се ползва 3 пъти по-неефективно. Изобщо - лобизъм отвсякъде. В БГ има около 3 млн. коли. 5% да станат електрически, това са 150К коли - с какво ще ги захраните, не знам. Лаладжии...