IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За 53 минути севернокорейската ракета е прелетяла 950 км

Тестът е бил осъществен по личната заповед на лидера Ким Чен-ун, а ракетата е най-мощната досега

07:27 | 29.11.17 г. 15
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

КНДР успешно изстреля нов тип интерконтинентална балистична ракета "Хвасон-15", която е в състояние да порази САЩ. Това съобщи днес севернокорейската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

Според съобщението, прочетено от говорител, ракетният тест е бил осъществен по личната заповед на лидера Ким Чен-ун.

Ракетата е най-мощната досега, като за 53 минути е прелетяла 950 км и е достигнала височина от 4475 км, уточнява БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

14
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Ми не знам как се смята, нито формула ще ви показвам. Знам, че междуконтиненталните балистични ракети се правят да летят на 10-12 хил. км, обикновено апогея на траекторията го търсят между 150 и 350 км., където бъка от спътници и по-трудно се засичат между тях летящите бойни блокове, че това разстояние в зависимост от началната скорост го преодоляват за между 30 и 40 минути и също знам, че ракетата на Пинг Понг са й задали апогей на траекторията 4500 км., за да цопне обратно на 950 км., а не на 10000, или да кажем - некъде из вилаета на дедо ти Тръмп...Ако с това мислиш да блеснеш тука, можеш да покажеш и формули, и сметки. На мене не са ми интересни, но със сигурност нема да покажат нещо фрапиращо като краен резултат... Щото въпросът е дали корейският тумбел вече може да прати армаган до Уайт хауз, а не да си мериме пат ките по математика. Аз съм завършил химия и външна търговия... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 6
khao
преди 6 години
.... траектория с височина 150-200 км. на разстояние 10000 км за 45 мин-----предполагам и формулата по която го сметна ще ни покажеш, въпреки че моя залог е че това го изкара от задните си части без изобщо да имаш представа как се смята :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 2
Miraka
преди 6 години
Как може един да не е внимавал в часовете по физика поне малко. На 4500км височина (за справка международната космическа станция е на 400км височина) гравитацията ще е 3.378570827371433 м/с^2 (около 1/3 от земната), а въздушното съпротивление ще е нищожно. Това означава, че със съвсем малко допълнително гориво (или по-полегата балистична крива) обектът би могъл да достигне до практически всяка точка на Земята.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 6 години
Ракета като ракета - ако височината на параболата е 4500 км, то тя спокойно ще прелети по траектория с височина 150-200 км. на разстояние 10000 км за 45 мин., колкото и руските ракети. А куриерската пратка може и да е доста впечатляваща, тапата да гръмне бая шумно и шампанското да залее не само пазара, а и паркинга пред него... А тези, дето ше го пият, може и да не им е до това колко кръпки на панталоните е имал оня, дето им го е изпратил... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 4
pinoccio
преди 6 години
Тази ракета се явява доста удобна за куриерски услуги. Както се хвали този дебелопръцковец - срещу обратна разписка може да прави доставки до всяка точка на САЩ. Ако не уцели точно адреса, поема разходите за своя сметка и праща нов куриер с каса шампанско за извинение. Щастливите получатели на пратката гърмят с пенливото вино, но това внася смут за националната сигурност. Тапите гърмят по особен начин, защото в Северна Корея ги произвеждат като стоки с двойно предназначение. В Северна Корея няма такова изобилие от стоки и асортиментът е ограничен, като една стока може да бъде ползвана за широк спектър от дейности. Американците се страхуват от подобна конкуренция на своя територия, да не би севернокорейското шампанско да залее пазара и да превърне Америка в исландски ***. Единственият начин за противодействие от страна на американското правителство е да въведе отново сух режим. Всичко друго е изместване на фокуса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Тва е щото си нямаш понятие от военни ТТДЕдно е височина на полет, друго е изминато разстояние след като си достигнал определена височина. Все пак не стреляш по себе си да гониш само височина а искаш да покажеш до каква височина можеш да издигнеш бойна ракета и след достигането на тази височина какво разстояние може да прелети. Погледни траекторията на ракетата, вече я има навсякъде из нета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
"Но кораб, космически кораб, предназначен за транспорт на хора ... не е летял от дълги години."Ако е летял въобще ...вземи да попрочетеш , остави уикипедията !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 2
Boicho Popov
преди 6 години
Reached a height of 4,475 kilometers (2,800 miles), higher than ever before
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
Boicho Popov
преди 6 години
Hwasong-15 is a new type of intercontinental ballistic missile, upgrade of Hwasong-14Fired 3 a.m. local time from mobile launcher in Pyongsong, South Pyongan ProvinceReached a height of 4,475 kilometers (2,800 miles), higher than ever beforeSplashed down off the Japanese coast, within the country's Exclusive Economic ZoneSouth Korea responded with a "precision missile strike drill," matching the flight distance
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 13 rate down comment 10
ABBA
преди 6 години
Евроатлантическите ценности разбиха Украйна и двигателите на междуконтиненталната ракета, наричана от НАТО: Сатана - май нещо се оказаха у тлъстичкото момченце :) Вика му се трансфер на технологии срещу кинти.Га яди кюфтета н'и рива! Ся що ревете бе либерали?!?!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още