Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Goldman Sachs предупреди за предстоящ край на някои криптовалути

Ръководителят на отдела за инвестиционно проучване на банката е разтревожен от силната взаимна зависимост между дигиталните пари

0
 
3
 
4
Sakamano до: khao
преди 1 година
Ами явно не си схванал идеята. LN транзакциите са изнесени извън блок веригата, тъй че големината на блоковете не се променя. Сигурността е достатъчно висока, във всеки случай е по-добра отколкото при банковите карти, а и LN ще се ползва за малки транзакции - до няколко стотин долара. Ако ти е нужна по-висока сигурност, или за по-голяма сума можеш да си ползваш стандартните биткойн портфейли.
1
 
3
 
3
khao до: red6
преди 1 година
Няма профилна снимка
за тока не се знае още, но сигурноста със сигурнот пада. Видях ква им е идеята, но да видим как ще е реализират :) ... обаче питам като има милиарди транзакции на ден, и при положение че всички ще се пазят и при мен, (нали е децентрализирна систем) аджеба колко голям хард диск ми трябва ? 100Г, 200Г ... ами ако един ден наистина стане основно платежно средство ? Трябва ли да нося малък дата център на гърба си ?
2
 
3
 
2
red6 до: Sakamano
преди 1 година
Няма профилна снимка
За тая простотия "lightning network" вече слушахме. Само, дето има едно голямо НО при нея - или ще се увеличи консумацията на ток или ще падне сигурността на транзакциите. Или, вероятно, и двете.
7
 
10
 
1
преди 1 година
В момента съществуват хиляди криптовалути - ясно е, че повечето от тях няма да оцелеят. Добре ще е да се отсее зърното от плявата. Що се отнася до скоростта на транзакциите, това скоро ще се промени - вероятно до средата на годината ще се развие технология, която позволява извършването на милиарди биткойн транзакции дневно.