Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Може ли руският газ да бъде използван като оръжие в Европа?

Според експерт ситуацията в ЕС в момента е много различна и пазарът се диктува от потребителите, а не от продавачите

   1| 2    
4
 
7
 
12
Mavi Goz до: zelka007
преди 8 месеца
Добре сметаш, ама без кръчмаро. То и руския газ един тука го сметна, че е под 20% в доставките за Европа, ама ако спре, със сигурност поне 50% от Европа ше завие на умирачка - кой от студ, кой от глад, кой просто от яд... Иначе, за повечето работи май съм прав - пак според теб - само дет не мога да сметам некви числа, незнайно в каква връзка ти ги оплете тука.... Опитай се да си представиш Европа и САЩ без китайските стоки и ше ти светне за какво всъщност става дума - това, разбира се, при положение, че наистина разбираш мащабите на фактора "Китай" в живота на съвременния потребител и производител в Европа и САЩ... Иначе секи може да си пише квот си иска тука - безплатно е, па и анонимно, гиби...

....а, щех да забравим - и от опаковки нищо не разбирам, нищо, че съм производител точно на опаковки - има-нема вече дваесе годин - имам два принтера (според един тука) и денонощно ги принтерам... :lol:
И за ТКЗС-то си прав - от там ми е изказа. От текезесарско семейство съм. Вие си се изказвайте по-академично - дано от това да се променят и фактите, които дискутираме... :lol:
3
 
5
 
11
zelka007 до: Mavi Goz
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
ами загледах се ... гледам внясяме (България внася) стоки от китай за около 2млрд.лв тук предполагам са и промишлените такива и суровините - не видях разделение по държави по вид. пък по статистика от БВП за 2017 - 98млрд.лв - 68млрд.лв се пада на домакинствата и правителството - от тях за дрехи и потребителски стоки са приблизително 8% и за храна 30% - т.е. почти 26млрд.лв х 70% (според теб) = 18млрд.лв.
та как ще стане от 2млрд.лв на 18млрд.лв :))) някакъв перпетум мобиле сигурно си изобретил :))) . и по принцип си минал и заминал покрай опаковките и пакетирането , не пиши за неща от които не разбираш. очевидно.

донякъде си прав, има части от търговията на дребно, които се доминират от китайски стоки, но не на 70%...

в ученическите пособия и канцеларските материали е така, доминират. но 70% :))) това което виждаш в магазина не означава непременно продажба. и ако продават 10 кутий с китайски моливи за 10лв (с печалба 5лв) и 2 кутий с чешки и/или испански за 30лв (с печалба 10лв) ? какво смятаме и как смятаме ?

бялата и черната техника също се доминира от китайски производители. не мога да кажа от наличното в магазините какво колко и как се продава ... но силно се съмнявам че е 70%... колко телевизора продават за 500лв с печалба 50-100лв и колко за 15-20хил с печалба 7-8хил ? гледам има вече и по 40хил :))) ... нали не мислиш че са made in china телевизорите за по 20хил :))) ... имам познати с по няколко такива. гледам AEG made in germany не се задържат много много в магазините , нищо че са 20% по-скъпи...

за спортните стоки също си прав , има доста китайско производство на големите брандове у нас... за масовите спортове съответно масови стоки ;) ... по евтинко ама гледам и там се обръща палачинката ...

та откъде и как ги намери тези 70%... :lol: ... м/у другото доста текезесарски изказ имаш , смяташ че си нещо отгоре над другите ли ? доста хора гледам коментират , ти още 2ма - 3ма сте с такъв изказ , другите споделят мнение и коментират обосновано и доста прилично. доста грамотно - в много случаи много по-грамотно от мен... :lol: ...
2
 
6
 
10
преди 8 месеца
Ето как се прави геополитика (с отровен газ):

ЕКСТРЕНО ЗАЯВЛЕНИЕ на Министерството на Отбраната на Русия (13.03.2018)

Фашингон през мекеретата си гласят нова газова атака!!!

https://www.youtube.com/watch?v=u8Hc3tCD6pk
1
 
14
 
9
Hahoto до: Стоян Петров
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Това с арбитража е само върха на айсберга. Ако Русия изгради СП2 и ТП тия два милиарда ще ги върне за минути от самите украинци. Ти тия всички войни в Ирак, Либия и Сирия да не мислиш, че са за шерият и демокрация. Ала-бала, всичко е нефт и газ, а в Афганистан и макови полета. Всички тия съюзи между Русия-Иран-Хезбула или САЩ и кюрдите, не са братска любов да знаеш, а интереси от петрол и газ. Европа си спести тези войни, но прихвана няколко милиона бежанци камилари, да се знае, че пълно щастие няма!
10
 
6
 
8
Стоян Петров до: Mavi Goz
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Не знаех, че ти(баш болшевика) си измислил Украйна.

10
 
6
 
7
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Използваха го като оръжие срещу Украйна. Стокхолмският арбитраж осъди Газпром да плати щети в размер на 2.56 долара на Нафтогаз. Та толкова за оръжията!
5
 
8
 
6
Mavi Goz до: zelka007
преди 8 месеца
Муаахаха... !!! Верно си зелка... :lol: Ти гледай на етикетите какво пише... Оня ден и аз като тебе се зачетох - гледам, на една врата пише "Жени". Влизам - то ке^неф... :lol:
Щот на салама като пише "Тандем", не е направен от китайска сланина, а? Даже чесънът е китайски! Или минералната вода като е Девин, не е у бутилка от китайска пластмаса...? И у МОЛ-овете, и у Техномаркет... само европейска стока, а? Я се загледай по краката и гърбетата на българските деца какво има? Погледни им раницити, па моливите, па тетрадките от къде са...! Само още учебниците не са почнали да ги печатат у Китай, ама се мисли и по тоя въпрос... хем сериозно... :lol: Я се пробвай да си купиш музикален инструмент или спортен такъм - напр. маркова китара или ракета за тенис, дет да не е китайска!!!

Я чети малко по въпроса тука - поразгледай, и малко по-внимателно - чарта на фиг. 8 - какво внася от и какво изнася за Китай ЕС...

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/China-EU_-_international_trade_in_goods_statistics

Даже бебешките ни колички са китайски, нищо, че са с етикети на европейски марки...

И после се изфърляй като че^кия на сгурия... :lol:
11
 
3
 
5
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
Количествата норвежки газ продавани в Европа са по-малки, но съизмерими с тези на Газпром. Убеден съм, че 70% процента от сънародниците ни не са чували че тази страна изнася от суровината. Защо ли е така?
5
 
5
 
4
преди 8 месеца
"Може ли руският газ да бъде използван като оръжие в Европа? "

А може ли да ти налагат санкции заради собствените ти братя, да те ПЛЮЯТ постоянно, а ти да викаш: дъждец вали?!

SIC!
11
 
5
 
3
zelka007 до: Mavi Goz
преди 8 месеца
Няма профилна снимка
хмм...

"което е почти 70% от потребителските стоки по магазините" и къде ги видя тези 70% потребителски стоки ? в магазините за левче сигурно ... ако искаш направи си едно проучване за обща култура влез в хранителен магазин и виж какво пише по етикетите , влез в магазин за мебели и спално бельо и чети етикетите за произход , влез в някой мол и огледай етикетите на дрехите да видим колко made in china ще срещнеш ( без илиянци :) ) . виж и някой строителен магазин :))) - да има made in chine , но аз лично ги отбягвам ... за нищо не стават. в един компютър освен сглобката, дъното евентуално и захранването , някой некачествен хард и елементарна видеокарта какво друго е китайско :) - читавите памети не са , читавите хардове не са , читавите видеокарти не са, читавите монитори не са, за процесорите не говорим :) ... та викаш 70% китайски стоки :lol: