IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как анализът на данни помага на футболните клубове?

Най-голямото предизвикателство днес е да разберем стойността на данните, казва основателят на стартъпа IterPro Марко Савино

11:42 | 10.06.18 г.
Как анализът на данни помага на футболните клубове?

Стартъпът IterPro предоставя иновативен софтуер за бизнес разузнаване за футболни клубове. Софтуерът  събира и анализира данни за представянето на играчите. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria основателят и главен изпълнителен директор на компанията Марко Савино.

Гостът смята, че технологията, която лесно събира информацията, сама по себе си не е достатъчна. 

„Най-голямото предизвикателство днес е да разберем стойността на данните, тъй като живеем във време, в което сме затрупани с данни. Всеки носим сензор може да ви предостави 100-200 показателя за Вашето представяне и физиология.

Това понякога е доста объркващо дори за професионалистите, така че най-голямото предизвикателство е анализът.

Подобно е положението при събирането на информация и в другите индустрии, като финансовата през последните 20-25 години“, каза той в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов.

IterPro се фокусира върху данни за представянето на състезателя, защото активът на всеки клуб е именно той. От него зависи всичко, каза Марко Савино.

Компанията използва алгоритъм, който обработва данните и ги опростява. Засега стартъпът работи с италиански футболни клубове като „Интер“ и „Милан“, но търси нови партньорства и клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още