IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на „М+С Хидравлик“

Надзорът не наложи окончателна забрана на коригирано търгово предложение от „Индустриален холдинг - Доверие” за закупуване на акции от капитала на "Хидроизомат"

11:29 | 05.09.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор вписа емисия акции, издадена от „М+С Хидравлик“АД, гр. Казанлък., която е  в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 39 055 200 лева на 39 445 200 лева и е в размер на 390 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Това става ясно от решенията на КФН по време на вчерашното му заседание. Емисията е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

Надзорът е взел решение да не налага окончателна забрана на коригирано търгово предложение от „Индустриален холдинг - Доверие” АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „София Интернешънъл Секюритиз“ АД на 279 870 броя акции от капитала на „Хидроизомат” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството. Цената на една акция е 1,43 лева.
 
От решенията разбираме още, че е издадено одобрение на управляващото дружество „Астра Асет Мениджмънт” АД за промяна в договора за депозитарни услуги, сключен за сметка на управлявания от него договорен фонд „Астра Кеш плюс”, от една страна, и „УниКредит Булбанк” АД в качеството й на депозитар, от друга.
 
Утвърдени са „БДО България” ООД и „ЗАХАРИНОВА НЕКСИА“ ООД за одиторски дружества за съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г. на „Застрахователно дружество Евроинс живот“ ЕАД.
 
Комисията не е издала забрана на „Индъстри Дивелъпмънт Холдинг” АД за придобиване на квалифицираното участие в управляващото дружество „Стратегия Асет Мениджмънт” АД.

КФН е потвърдила пълнотата на документите по производство за одобрение на придобиване на квалифицирано участие в „ЗАД Сожелайф България“ АД от страна на „Банка ДСК“ ЕАД.  Срокът по производството е до 29.11.2018 г.

По време на последното заседание на КФН е взето решение за изпращане на писмо до „Централен депозитар“АД с искане за корекции на документите, подадени във връзка с издаването на лиценз за извършване на дейност като централен депозитар на ценни книжа.
 
Писмо е изпратено и до управляващото дружество „Златен лев капитал“ЕАД с искане за коригиране на документите с ключова информация за инвеститорите и на проспектите на договорните фондове „Златен лев“ и „Златен лев Индекс 30“.
 
Има решение за изпращане на писмо до ЗД „Евроинс” АД с искане за корекция на документите относно намерението на дружеството да извършва дейност по т. 17 „Правни разноски“ от раздел II, буква „А“ на Приложение № 1 от КЗ, на територията на Обединеното кралство при условията на свобода на предоставяне на услуги.
 
Писмо е изпратено и до управляващото дружество „Аларик Кепитъл” АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за издаване на одобрение за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управлявания от него договорен фонд „Аларик – Хибриден Депозит”.
 
От Комисията са изпратили писмо и до „Загора Фининвест“ АД, гр. Стара Загора, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
arslan01
преди 5 години
Коментарът е изтрит поради противоречие с правилата на форума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още