Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

В края на юли преките инвестиции са се свили с 63% на годишна база

Най-голям дял в инвестициите в недвижими имоти за седем месеца имат руснаци, украинци и германци, показват актуалните данни на БНБ

1
 
12
 
2
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Подкрепям мнението ти. Имам усещането, че сме в последния етап от цикъла, когато на всички е ясно, че купонът няма как да продължи, а същевременно по всякакъв начин медиите се опитват да ни кажат, че всичко е "цветя и рози". През последните месеци се повишиха: горива, гражданската отговорност, тока, парното, храните... Не ми се мисли какво е положението с потребителската кошница. Всичко това ще гръмне в следващата година кога точно и как Господ знае.
1
 
22
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Нещата в държавата вървят на много зле. Има политическа криза, има срастване на всички институции с мафията, има спукан имотен балон, макар все още необявен официално. Общият дълг твърде набъбна за малка държава като нашата, в която има само сива икономика, а работната ръка избяга зад граница. Само БДЖ, НЕК и Здравната каса са източени общо с над 10 млд. Пенсионните фондове са празни, пари в кеш няма, щот са купили книжа. Във фонда за гарантиране на депозитите има само едни мижави 300 млн. Повечето общини също са източени и са на червено, общо няколко милиарда. През януари 2019 държавата трябва да приготви едни 5 - 6 млд по дълга, щот натрупаха доста заеми, които потънаха незнайно къде. Положението скоро ще стане напечено и трябва да разгадаем, какви ще бъдат ходовете на управляващите. Валутният борд пречи и това е ясно като бял ден. Вече е ясно и това, че в еврозоната няма да ни приемат, затова няма да е задължително повече да бъдем послушни. Чаткате ли? Лева е твърде надценен и това също много пречи, а БНБ има опция в договора с ЕС да промени при нужда курса му спрямо еврото. Чаткате ли? Трябва да се има предвид и това, че много от информацията за състоянието на държавата умишлено се фалшифицира, изкривява, манипулира, с една дума - невярна е. Очаквам да се случи нещо през следващите 6 - 12 месеца. Нещо, което ще го направят зад гърба ни, тоест няма да го обявят предварително по медиите.