IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Английската и Японската централна банка ще излязат с решения за паричната си политика

09:21 | 29.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Седмицата се очертава като натоварена от към макроикономически данни от различни точки на света, като сред най-важните ще са последните икономически прогнози на Европейската комисия, предварителните данни за БВП на еврозоната и актуална картина на инфлацията в региона

В понеделник, 29 октомври, в Япония ще излязат данни за продажбите на дребно на годишна база през септември, като очакванията са за спад от 2,7% до 1,6%.

По-късно се очаква Европейската комисия да публикува последните си икономически прогнози.

В САЩ ще излязат редица данни за потреблението на домакинствата.

Във вторник, 30 октомври, Франция ще обяви предварителни данни за БВП за третото тримесечие. Консенсусната прогноза е за разширяване на растежа от 0,2% през предходното тримесечие до 0,5%.

В Германия на фокус са актуални данни за безработицата в страната.

Предварителни данни за БВП се очакват и за еврозоната.

В САЩ ще излязат резултати от проучването на потребителското доверие през октомври, като по-всяка вероятност ще станем свидетели на леко влошаване в данните.

В сряда, 31 октомври, предварителните прогнози са за запазване на индекса на потребителските цени в Австралия през третото тримесечие на ниво от 0,4%.

В Китай ще бъде публикуван индексът на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността (PMI) за октомври. Прогнозите са за минимално понижение.

Очаква се решение на Японската централна банка по повод паричната политика на страната.

Пазарите ще проследят данните за продажбите на дребно в Германия през септември. Според консенсусната прогноза се чака ръст от 0,5% спрямо спад от 0,1% месец по-рано.

За еврозоаната ще излязат предварителни данни за индекса на потребителските цени през октомври.

В САЩ ще бъдат публикувани редица важни данни, сред които заетостта в частния сектор, запаси от суров петрол и други.

Канада ще обяви данни за БВП на страната през август.

В четвъртък, 1 ноевмри, Австралия ще публикува търговския си баланс през септември.

Във Великобритания ще се видят резултатите от индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността през октомври. Очакванията са за леко потвърждение.

Английската централна банка по всяка вероятност ще излезе с решение за запазване на основната лихва в страната на ниво от 0,75%.

В САЩ ще излязат актуални данни за пазара на труда, за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността, продажбите на превозни средства и други.

В петък, 2 ноември, пазарите ще проследят данни за продажбите на дребно и бизнес доверието в Австралия.

Последни резултати за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността ще има за Испания, Италия, Франция, Германия и еврозоната.

Денят ще завърши с данни от САЩ за пазара на труда, търговския баланс, безработицата и др.
Денят е почивен за Бразилия.

Сезонът на отчетите продължава и през тази седмица, като сред по интересните компании, които ще публикуват финансовите си резултати за третото тримесечие, са eBay, General Electric, Mastercard, Pfizer, Sensata Technologies Holding, Metlife и Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още