Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Окончателно: От догодина старите коли ще са с по-висок данък*

Въпреки критиките на опозицията и разногласия в коалицията депутатите приеха част от промените в данъчните закони

   1| 2| 3    
10
 
9
 
24
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А какво им има на 20-годишните ако са направени както трябва, може би желязото им остарява за 20 години.
5
 
3
 
23
supertrader до: abdul
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не искам колите които се карат наистина да са екологични, защото това има здравен аспект както се казва статията. Щом 20 годишните ни тровят по малко такива ще трябва да караме, но предлагам да си ги произвеждаме нови с технологията от преди 20 години. Такива са възможностите на тази технология с ДВГ. На Тойота Старлет имат едно малко моторче което не е много мощно, но е с много дълъг живот защото е адски чисто..наистина екологично чисто и емисиите които ще избълва в атмосферата за 1 милион километра са по малко от тези на съвременните резачки за 100 000 км. Трябва да се облага с еко данък - VVT, 16 клапана, турбина - те също работят в режими в които бълват отрови понеже турбините са и инертни. Класиката е най чиста екологично и най издръжлива откъм пробег, така се получава защото тези МРЪСНИ мотори правят и много нагари които здраво ги шкурят и те бързо се износват.
0
 
2
 
22
abdul до: FearVsGreed
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Почти: https://bit.ly/2qyO5Nf
0
 
2
 
21
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Има ли Uber в БГ?
5
 
4
 
20
abdul до: supertrader
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Хахах, е ти кво искаш да караш една кола 20 години ли?! Ми нали целия запад с БВП от стотици милиони милиарди ще фалира?!

10
 
7
 
19
abdul до: Iblis
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
кредит за кола ~30% от 1500 е 500, кажи го 400 на месец си купуваш чисто ново опелче. Е за беенве ще трябват повечко, ама то пък беенвето не е за всеки, нали ;-).

И сметката е с наем на жилище. Ако искаш повече - бачкаш повече.
12
 
15
 
18
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Тези които ми кликат минуси ако са се набутали с новите коли колкото и минуси да ми нащракат колите им са си точно това което описвам. Еко е с един разпределителен вал, без вариация на времето на отваряне на всмукателните клапани с цел пълнене на повече въздух и повече гориво което няма да изгори добре. А това че са еднодневки си личи щом мотора е направен да се сваля за да му се смени верига просто той е толкова износен вече като дойде време да се изнси веригата на 100 хиляди че е за скраб.
8
 
14
 
17
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ако наистина някой иска в България да се карат екологични автомобили то трябва да си ги произвеждаме - такива със старите нефорсирани мотори, без VVT, без пълнене на гориво като при състезателни автомобили и без 16клапана - те помагат за пълнене на повече горивовъздушна смес и качват мощността но в екологично отношение са направо тровещи. И най важното повече автомобили конвертирани на пропанбутан и метан. Защото никой не ги тества и всички си мълчат, много лесно се хващат емисиите им от въглероден оксид които са много по високи от тези на автомобилите с нефорсирани мотори от старото поколение.
10
 
21
 
16
supertrader до: s3
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
В новите автомобили се използват технологии които ограничават експлоатационния им живот до 5 години или 100 хиляди километра пробег. Проблема е че това бързо износване още след първата година превръща автомобила в много неекологичен, ситуацията е трагична и затова само от ниските брандове колите стават понеже моторите им не са изчислени да се износват бързо. А иначе пак се подправят тестове на автомобили, както писах на едва 20-30 хиляди пробег и емисиите започват да стават като на старите на 200 - 300 хиляди, лошото е че при тях след следващите 20-30 хиляди замърсяването вече надхвърля в пъти това на старите. На мен дори ми е интересно че работят при такава жестока консумация на масло, очевидно производителите са станали факири.
4
 
3
 
15
khao до: Iblis
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
чак пък инициатива, според мен нещата са по прости ... боци иска още! много крадци са на клона и не стига, за това се вдигат данъците масово. догодина пак ще се вдигнат и така докато има кой да снася