Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Спестеното време за пътуване до работното място намалява вредните емисии

В България миналата година са били произведени над 8% повече вредни емисии, отчита изследване

0
 
1
 
9
neverland до: panther
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Какъв ли? За най-голям успех ще се счита отпускането на няколко стотин милиона лв за закупуване на еко горива. Защото сега раздават пилотно печки на пелети, ама после хората трябва да си купуват пелетите. Ще трябва освен печките да им раздават безплатно(купено с държавни пари) и горивото.
Тогава може и да има резултат. Въпросът е дали обществето ще е съгласно да се похарчат стотици милиони техни пари за да се подарява гориво на определена група хора, па макар и социално слаби и не изцяло роми.
Колкото до разни паления на *** на открито и разни пунктове за вторични, те са малкият дявол и с тях лесно може да се справи при желание общината. Големият проблем е дядо Георги(умножен по 10 000), който е с 200 лв пенсия и в неговата къщичка си пали печката на въглища или нафта.
0
 
0
 
8
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
И какъв резултат се очаква от протеста срещу замърсения въздух?
0
 
4
 
7
neverland до: Tantum
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
А, е това е смислена кауза. Знаят се причините, знаят се размерите, съществуват и разалични подходи за решаването на проблема...а не "протестираме срещу бедността" или "срещу олигарсите".
3
 
0
 
6
ABBA до: ABBA
преди 6 месеца
т.е. + 1000 (плюс хиляда, че със символи сработва филтър)
3
 
0
 
5
ABBA до: mrynmryn
преди 6 месеца

3
 
9
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Въпрос на селска чест е да отидеш на работа с кола, било то и за нещо от сорта на 1-2км., дори при хубаво време.
3
 
6
 
3
redcretin до: Tantum
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Има инверсия, има и пренаселване - обичайната софийска драма.
Ако щъкат 350 хил души там вместо 2.5млн, няма да е така. Геният, избрал да строи голям град точно на това местенце пък заслужава отделно да бъде разпънат на кръст...
1
 
15
 
2
Tantum до: Shadow1
преди 6 месеца
В момента има температурна инверсия, която не позволява на вятъра да разсее замърсяването, и поради невъзможността в града да влезе чист въздух, няколко дни подред се трупа замърсяване. Затова е такова положението в момента.

Така е, печките на твърдо гориво са най-големият източник на фини прахови частици, а дизеловите двигатели са вторият най-голям източник. Поради някаква солидарност към "бедните", които се топлят на твърдо гориво и карат дизели, общината не смее да наложи забрани и всички се тровим.

Ако питате мен, протест срещу замърсения въздух би бил далеч по-продуктивен и полезен за гражданите, отколкото такъв за намаляване на цените на горивата.
0
 
4
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Ами те печките през зимата сигурно 40% от вредните емисии за годината произвеждат, какво да говорим за второстепенните замърсители като основния проблем си остава. Ето стана зимата и в София въздуха пак е 3 пъти над допустимото замърсен те колите и да изчезнат колко ще се изчисти на 2.5 да падне от 3...