Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Докога ще расте ножицата в заплатите в различните региони?

Няма изградена инфраструктура за привличане на инвестиции и градовете в страната изостават в своето развитие от столицата, посочиха Мика Зайкова и Юлиан Войнов

1
 
2
 
4
Shadow1 до: neverland
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Това е по-добрия вариант може би. Защото другата крайност вече е тествана, и то поне 70 години е тествана, не стана. А баланс между двете пък вече 30 години се опитват да намерят и с този бюджет за 2019 виждам че не се доближатват до него. Затова такъв човек ако управлявал и остави всичко в ръцете на свободния пазар, вместо да вдига социалните разходи и здравеопазване насочи основните финанси в инфраструктура, електронно правителство и субсидии за бизнеса, опрости изискванията, леко намали данъците и може би премахне минималната заплата, ами може пък и да станат нещата тогава.
2
 
2
 
3
neverland до: zelka007
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Дянков си беше гявол и то голем. За него не съществува хора, а икономически агенти и потребление. Всичко, което е под чертата се реже, а което е над-остава...е да де, ама нещата имат и социална страна и политическа такава...
3
 
9
 
2
zelka007 до: Shadow1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
:)

Вдянков преди да го уволнят , имаше план да "разсели" министерства и агенции в областните градове , като по този начин да стимулира местните икономики - веднъж с високите заплати в този сектор втори път с наемане на кадрите от съответния град - с цел прекратявяне на миграцията към столицата . спомням си едно интервю по хоризонт май беше по тази тема , водещата го пита - добре какво става с хората дето работят в момента там ? Ами местят се ако искат да останат на работа . Ама те имат апартаменти , децата им учат в училища в софия ? Ами това не е проблем на министерството/агенцията , ако се смятат за незаменими и тясно свързани с работното си място ще намерят решение , министерствата/агенциите не решават социални проблеми на ограничен кръг техни служители , а решават проблемите на държавата и освен това никъде няма изискване служителите да живеят в софия ... ако не искат да се местят организираме конкурс и готово - обикновенно се явяват по 100 човека за обявена позиция . закопа я ... прав беше човека , ама картоиграчите не му простиха контролните уреди :)))
1
 
8
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Допреди няколко месеца един пишеше коментари тук които винаги съдържащи "България е един град-смехономика" другите неща които пишеше нямаха смисъл но тази фраза беше като диамант в калта и си пасва идеално с тази тема.