Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Правителството предложи преговори със САЩ за изтребителите F-16*

Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов

0
 
7
 
6
Hahoto до: Стоян Петров
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Моите "опорки" са само плод на моите мисли и разсъждения. В "голямата" политика една сделка с оръжия от този род винаги има освен официалния контекст и неофициален. Не разбирам от бойни самолети и нямам мнение нито за Ф16, нито за Грипена. Остава ми само да се надявам, че е имало някакъв пазарлък на полза роду от тия 2 милиарда лева. И не е толкова важно ние с теб какви фили и фоби сме...С опорките са нашите политици, които подписват постоянно договори, заробващи последните останали "туземци" /наречени от тях мило матрял/ по нашите географски ширини, гарантирайки им все по-трудно оцеляване. После изместват фокуса с поредния скандал за някоя глупост, който широко "отразяват" през собствените си медии.
2
 
2
 
5
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
А бе "експертна" комисия била предложила, сега правителството предлагало... да вземат да свършат нещо най-накрая :)
8
 
4
 
4
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
И защо янките да пречат на изграждането на газов хъб? Забравихте опорката, колко много замърсяват шистовите сондажи, започнахте другата че за да се продава американски газ едва ли не ще има война. А истината е че на фона на 20 трилионната им икономика това е принебрежим бизнес. За самолетите мога да кажа само, че от F-16 са произведени около 4000 бройки а от Грипена 200. Нямам нищо против да купим по 8 и от двата, но явно няма как да се случи.
8
 
5
 
3
khao до: zelka007
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Искаш опорка, и получаваш. Хахахаха
2
 
21
 
2
Hahoto до: zelka007
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ясно е, че янките ни натиснаха, въпросът е, че никога няма стане ясно каква е сделката. Дали са успели нашите управляващи да изкрънкат друга сделка, например, янките да не пречат за изграждането на газов хъб. Или нещо съвсем друго да поискат в замяна. Иначе до тук мъгла за 2 милиарда лева!

8
 
11
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
новината е от 12:27 публикувана , другари излагате се , НЯМА нито един коментар по основните опорки , а вече е 1:13 . смятам лично да уведомя др.кутев ...