Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЕК запазва мониторинга върху България като част от страните с прекомерни дисбаланси

Според нов доклад за България страната е постигнала значителен напредък, предприемайки мерки по препоръките за финансовия сектор

0
 
4
 
4
преди 3 месеца
Остават обаче опасенията за устойчивостта и ликвидността на автомобилните застрахователи, доверието и стабилността на системата „Зелена карта“, която участва в компенсирането при инциденти в чужбина. Други опасения са и за постоянните обжалвания на решенията на Комисията за финансов надзор (КФН) и непредсказуемостта на съдебните решения.

Нивата на необслужваните заеми и дълга в частния сектор намаляват, но остават високи.

В доклада за България се споменава и фалитът на застрахователната компания „Олимпик“ през 2018 г. показва проблемите с наблюдението на ставащото в чужбина. Българският клон на базираната в Кипър компания държи относително голям дял клиенти. Обмяната на информация между надзорниците в двете страни не е била оптимална. И остава неясно кой фонд, ако изобщо бъде намерен такъв, ще покрие задълженията на „Олимпик“ в България. https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/file_import/2019-european-semester-country-report-bulgaria_en.pdf
2
 
22
 
3
ert
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Премълчали са една от основните части от коментара на комисията, тази за проблемната българска банка с неодстатъчния капитал. Дано сека като проверят 6-те банки за приемането ни в чакалнята да затегнат малко положението върху банките, че да не се наложи пак да се дават грешни милиарди левове.
5
 
21
 
2
ABBA до: majnata
преди 3 месеца
Дисбаланса се нарича намаляване на населението с 144 човека на ден.
Но този дисбаланс няма да бъде обяснен от никой русофоб, грантаджия, сорросоид, либерраст, толерраст, пеераст, преститутка, психо-десен, ГРОБ-ар или всякая сволочь.
Защото за това се искат "крепкие орешки".
6
 
23
 
1
преди 3 месеца
Кви дисбаланси бе ... на острова на стабилността ?!