IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата изнесе нова порция доказателства срещу „ТАД Груп“

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес

15:22 | 09.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

За втори път специализираната прокуратура огласява доказателствен материал по делото за кибертеризъм срещу компанията "ТАД Груп", нейния собственик Иван Тодоров, сочения за физически участник на хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков и търговския директор на компанията - Георги Янков, съобщава Dnes.bg.

Вчера Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров.

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал, съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 



В съобщението на прокуратурата се припомнят причините за задържането на Тодоров и се обобщава предишната порция от доказателствен материал, който държавното обвинение показа пред медиите и обществеността.

Поредната доза теч на доказателствен материал се обяснява с големия обществен интерес.

"Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права", пише в съобщението.

Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази, допълват още от там.

"Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят", категорични са от Специализираната прокуратура.
Ето и доказателствата:


Застрахователни дружества

Разпити резюме

Справка телеграм

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 3
BezEmotsia
преди 4 години
TAD ЗАКЪСАХА. ЩЕ ГИ ОСЪДЯТ - ЗАСЛУЖЕНО. БРАВО НА ГДБОП И НА ПОМОЩТА ОТ ЕВРОПА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още