IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се концесионер за 20 години на морския плаж „Варна – централен”

Срещу 137 322 лева без ДДС трябва да се осигури водното спасяване, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж

15:01 | 04.12.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Варна - централен” в Община Варна. Целта е  обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесията да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 137 322 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от правителството Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обект на концесия, по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Министрите вземат това решение, за да намерят концесионер, който да обезпечи морски плаж „Варна - централен” със задължителните дейности по закон - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Райя
преди 4 години
До момента плажа винаги е бил добре поддържан и чист, с кошчета навсякъде, който и да вземе концесията дано продължи в същия дух.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Onia
преди 4 години
Само на мен ли ми се струва, че 20 годишният концесионерът вече е намерен....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още