Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Китайските индекси се сринаха с по над 8% в началото на сесиите

Според Bloomberg над 2600 акции са се обезценили с около 10%, а паричната инжекция на китайската централна банка е най-висока от 2004 г. насам

3
 
8
 
10
преди 9 месеца
Това, че световната икономика е постоянно на ръба на катастрофа по секакви появяващи се от живота поводи говори само едно - има перманентна причина за това. Причината е, че самата световна икономика и конструкцията, върху която е изградена в момента е балон, гнилоч, траш... Щом информацията за неколко хиляди заразени и сто-двеста починали от неква инфекция могат да задействат процес на икономически разпад, се ри се на такава икономика...
5
 
4
 
9
преди 9 месеца
това е само началото, и акциите са най-малкия проблем
3
 
8
 
8
Бидонойл до: studioaa
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Да, хубаво че ги удари вирусът, за да ти се сбъднат прогнозите. Ама подозирам, че и медициските ти прогнози стуват колкото икономическите.
1
 
11
 
7
Mohave __ до: studioaa
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Много неща трябва да се осмислят . Като например - какво представляват гъсто населените мегаполиси / най - скъпите имотни дестинации / , ако не един развъдник на вируси и препятствие пред всякакви епидемични мерки .
7
 
4
 
6
mnz
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Ние сме стабилитетни, ние държим на стабилитета, нас кризи не ни ловят. Наште банки са най-стабилитетните в света, нашто лев е най-стабилитетното валута.
5
 
5
 
5
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Време е за началото, не може все да отлагаме и да се чудим защо не постигаме една прилична инфлация от 2-3%, а защо не 10-20% или дори повече?
6
 
10
 
4
преди 9 месеца
Положението явно е толкова отчайващо щом дори печатарката не може да спре пропадането на акциите. За малко за забравя - QE не помага срещу вируси, съжалявам, никой не е толкова луд да се върне на работа за малко повече пари рискувайки смърт... Явно централните банкери най-накрая си намериха майстрора в лицето на този малък и упорит вирус. Техните стимули нямат абсолютно никаква сила срещу разпространението на вируса и сега въпрос само на време е инфектираните да бъдат милиони и десетки милиони дори. Срива на фалшивия разтеж е най-малкия проблем в случая...
3
 
14
 
3
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Няма да се учудя, ако това се окаже спусъка за новата криза, която 2 години се опитват да отложат. Но колко балони надуха за това време... Ще е ефектна експлозият. И много разрушителна.
7
 
11
 
2
das
преди 9 месеца
Добро бначало на кризата, да видим кога най-после ще се усети и при нас. Щото най-веряотно ще е като предната преди 12г., когато бяхме некакъв остров на стабилитета, както сме и сега. Мина година докато се усети тук, и ни удари с голяма инерция.
6
 
9
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
"От една страна, делът на услугите в икономическата мощ оттогава се е повишил ................ А традиционните доставчици на услуги, като ресторантьорите, са изложени на риск от по-дългосрочни щети, отколкото производствената индустрия. "

Това се отнася за зялата световна икономика , която е вече хотелиерство , туризъм и ресторанти . Тези услуги се търсят около 0 - та по време на изтрезняване и според мен са куха част от БВП . И какво ако БВП на много старни спадне с по 50 % , ако и без това е умишлено раздут предварително .