Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Кристалина Георгиева: Преосмисляме съвета си към развиващите се икономики

Целта на МВФ е да предостави специфични за всяка държава съвети относно подходящия микс от политики, необходими за запазване на растежа и финансовата стабилност

0
 
2
 
3
Dr. Vatnikov до: ing5rov
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Комплексирано и злобно същество, по-добре обърни внимание на себе си, вместо да злобееш срещу успелите хора.
Злобата и завистта те изяждат отвътре, а на Плевнелиев и Кристалина им дреме за някакъв озлобен пенсиониран старшина.
4
 
7
 
2
преди 7 месеца
Каква полза за България има появата на тая сорросоидна креатура ? Каквато беше "ползата" от Плевелиев , такава е и от Сталинка .
1
 
3
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Когото се говори за изложените на външни шокове икономики и начина им за справянето с тях, трябва да конкретизираме въпроса за нашата държавица наложила през 1997 година ПАРИЧНИЯ СЪВЕТ.

Съгласно чл. 45. от ЗБНБ БНБ не може да предоставя кредити и гаранции под каквато и да е форма на Министерския съвет, на общините, на други държавни и общински институции, организации и предприятия от публичния сектор, както и на институциите, органите, службите или агенциите на Европейския съюз, централното управление, регионалните местни и други органи на публичната власт, на други органи, регулирани от публичното право, или на предприятия от публичния сектор на държавите - членки на Европейския съюз, както и не може да закупува пряко от тях дългови инструменти!!!!!

ЗА РАЗЛИКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ НАЦИОНАЛНИ БАНКИ , СЪГЛАСНО ЗАКОНА БНБ Е ЛИШЕНА ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА ПРЕДОСТАВИ ФИНАНСОВА ПОМОЩ С КОЯТО БИ СЕ ПРЕОДОЛЯЛ ВЪНШЕН ШОК!!!!

БНБ ДЕЙСТВА САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ФИСКАЛЕН АГЕНТ И ДЕПОЗИТАР НА ДЪРЖАВАТА , НО НЕ И КАТО НЕЙНА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ !!!!

Ако трябва да бъда още по краен - БНБ не е българска банка , а АКЦИОНЕР на чужди кредитни институции каквато например е председателстваната от Кристалина МВФ.

Със задължението си да инвестира в само в ЧУЖДИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ активите на Управление емисионно, БНБ се превръща в ДОНОР НА ЧУЖДИ ИКОНОМИКИ работещ при ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ!!

Не е ли време да се промени ЗБНБ по начин по който БНБ ще се превърне в НОРМАЛНА ЦЕНТРАЛНА БАНКА подобна на тези от останалите държави с възможност да изкупува правителствени ценни книжа и дълг, както и да отпуска заеми на държавата?!!

Оставането в този вид на чл. 45 от ЗБНБ поставя под огромен риск правителството, което тегли заеми от ЧУЖДИ банки в които БНБ е "инвестирала " при отрицателна доходност активите си.

Не е ли БЕЗУМИЕ в качеството на фискален агент БНБ да инвестира активите на правителството при отрицателна доходност в същите чужди банки от които Правителството получава заеми с лихви гонещи до 10 % !!

Егати и маржовете от тази валутно спекулативна игра скрепена със закон действащ под името ВАЛУТЕН БОРД !!!

СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С КРЕТЕНИЗМИ КАКЪВ ЩЕ Е КУРСА ЛЕВ/ЕВРО дефиниран в чл. 29 от ЗБНБ !!!

Премахнете забраните на чл.45 от ЗБНБ !!!
Това е спасение на правителството и държавата при ШОКОВИ ВЪНШНИ СЦЕНАРИИ принесени на наша почва!!