Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ивайло Калфин: Два пъти повече българи от завърналите се напускат страната

Младите хора можем да задържим с добри условия за отглеждане на деца и добро образование, посочи бившият външен и социален министър

0
 
0
 
7
khao до: penman
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
?!?!? доста странна, да не кажа извратена практика. по какво беше теста?
1
 
9
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Чувал съм за много надъхани българи връщащи се със спестеното да правят бизнес у нас!
Бързо разбират, че е по добре работник в чужбина от колкото бизнесмен у нас - и са пак навън
1
 
4
 
5
penman до: khao
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Моята дъщеря преди много години държа тест за да влезе в първи клас на езиковата.
2
 
5
 
4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Е как така, тиквaтa миналия ден каза точно обратното...а той не лъже!!
1
 
10
 
3
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Калфин говори ськаш не е бил министър и сякаш не е участвал в управление. Типичен комунист, празнословец
9
 
5
 
2
khao до: Един Българин
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
уникални идеи, в тоалетната ли ги измисли ... моля разясни точка едно и две (натам не съм чел), че ме заболя главата.... аз съм от Видин, там има бол детски градини и ясли, точка едно е изпълнена ... що няма деца ?

По кво ще е изпита на тези деца в първи клас, дето никога не са ходили на училище ?

... или викаш, нещо ти е криво и дай да неметам едни добре звучащи мерки, щото съм разбирач! Ставаш за Премиер !
4
 
13
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
За да се върнат младите хора трябва да има:

1) Достатъчно детски яски и градини в големите градове и най-вече София.
Не е нормално да караш през целия град защото място имало на 15 км от вас! После ще предприемаме мерки за чист въздух?!? Карам колело ама как да кача и двете деца и да ги карам няколко км?!??? Строителни разрешителни трябва да се дават само при строеж на детски градини, ясли, паркове и градини, ДКЦ.

2) Държавни училища с изпити за първи клас за всички паралелки и стимулиране на добро образование в съответното училище.
В моя квартал има две училища. Едното беше за "римляни" и те си го знаеха, а другото за ученолюбиви деца. Някакви хелзингски и други "КОМитети" принудиха директора на второто да го напълни с "братчеди". Еми хората си отписаха децата т.к. на последните не им се учи и нивото много падна. Във всеки квартал трябва да има училища, в които се кандидатства за първи клас и то държавни, защото не всички деца с желание за развитие са богаташи.

3) Чист въздух - велоалеи, забрана за отопление на твърдо гориво, прегоряло масло и др. , чиста вода (достатъчно) - мерки от МОСВ, а не само разрешения за строежи из природни паркове за ски и апартаменти, и намаляване на битовата престъпност - ако се налага да строим повече затвори, да наемем повече прокурори, дознатели и т.н.

4) За да има бизнес извън евтиния труд, държавата трябва да осигурява евтини и надеждни енергоносители. Не е достатъчен 10% плосък данък за всички, но ако го махнете всичко отива по дяволите.

5) Надежда за пенсиониране и получаване на достойни пенсии - аз съмна 40 и не вярвам да получавам пенсия повече от еквивалента на сегашните 200-300лв от държавата и частния фонд. Това не е нормално като се има в предвид че работя легално и се осигурявам на цялата си заплата много над минимума. Това е основна причнина хората да бягат на запад за да докарат 10-15г трудов стаж там и да се приберат с пенсии е пъти по-големи от хората работили в България и осигурявали се на същите заплати.

За Видин освен ЕлБи незнам дали нещо остана да работи и млади хора и хора на средна възраст няма. За да се закрепи областта трябва да има поминък. За да има поминък трябва да се направи скоростен път под Петрохан към Дунав мост 2.