IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин удължи неработните дни в Русия до края на април

За времето на карантината работниците ще получават заплатите си

19:35 | 02.04.20 г. 22
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Владимир Путин. Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив на Ройтерс

Руският президент Владимир Путин обяви, че неработните дни заради коронавируса в Руската федерация се продължават до края на април, предаде ТАСС.

„Пикът на епидемията в света още не е преминал, включително и в нашата страна. Във връзка с това, взех решение за удължаване на режима на неработните дни до края на месеца, т.е. до 30 април, включително“, каза държавният глава в обръщение към гражданите.

Путин отбеляза, че работниците ще запазят заплатата си за периода на неработните дни.

Руският лидер уточни, че броят на неработните дни със запазването на заплатите може да се коригира, ако ситуацията позволява.

Владимир Путин се обърна към своите съграждани на 25 март. Тогава той призова руснаците да останат у дома и обяви седмица от 30 март до 5 април за неработна в цялата страна.

Според последните данни в Русия са регистрирани 3548 случая на коронавирусна инфекция. От тях са починали 30 души.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

12
rate up comment 8 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Няма кво да се сравняваме с някакви степни алкохолици с промити мозъци, да си гледаме ЕС, да гоним средния ЕС стандарт, а ония там да си смучат бояришника и да пляскат на основния си дояч и пастир - жужето Ботокско.Скоро и Северна Македония ще ги изпревари по заплати.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 8 rate down comment 2
Стоян Петров
преди 4 години
"Средната заплата в България достига 1349 лв. през декември. Увеличението през четвъртото тримесечие е 12.1% на годишна база, показват данните на НСИ" и "Средняя зарплата в России в 2019 году составила почти 37,9 тыс. рублей и выросла на 6% по сравнению с 2018-м " Средната заплата за България е 1 349 лева а за русия под 900 лева сегашен курс на рублата. Росстат я дават по-висока, около 1050 лева но не можах да ти копирам за достоверност. Което и число да приемем за вярно, то е значително по-малко от 1349.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 2
zelka007
преди 4 години
хехе ... българите са силни пред компютъра на клавиатурата . единсвено като спреха пoрното/zamunda излезнаха масово ... :))) ... са се загледах къде плащат заплати на спрени поради коронавируса и по колко , не са много държавите и не плащат по много . има ограничения , и при рассияните ще има уловка , нема да е на калпак и наред ... зачетох , че ще посегнат на резерва от нефтеният фонд и за първата седмица дето щеше да плаща вовата , само за тогава ще им трябват около 600млрд.рубли , а като станат 4-5 седмици , смятай сам ... а за твоите любимци , *** ... днес ги слушах на един пазар се жалваха , че у нас нищо немало да им дават , а в испания , на *** - и наши и техни - било гуляй голем , пълни маси че и риба и месо им давали ... разправяше един такъв , ще хващам пътя ... ами хващай де , какво чакаш , па ще се обадиш и ще разправяш оттам после , викам ... и те като тебе импе , от социалните медии се информирали ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 3
georgi_shum
преди 4 години
Не са, доказано е! Има статистиката на Россстат, отвори виж, и докажи с линк обратното!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 7
Ivel
преди 4 години
В Русия заплатите и пенсийте са по-високи от тук, проверено е, няма какво да спорите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Какво само мрънкаш? Нали стана каквото искаше: Затваряне на границите - изпълнено! Промяна на либералния модел - изпълнено! Отмяна на Зелената революция - все още не е изпълнено, но натам вървят нещата. Но пак не си доволен и в последно време нещо правозащитник го раздаваш. Сигурно скоро ще почнеш и правата на малцинствата да защитаваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 7
ing5rov
преди 4 години
А у нас ... ?! Мммм ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 4 години
Путин няма намерение да плаща заплатите на никого. Като се има предвид, че средната заплата в русия преди сегашната девалвация бе 500 евро(вероятно в момента е 400) може и да си позволи да я плати. Да му мисли Тръмп, който ако реши да се прави на дядо Коледа трябва да брои по 5000 долара на калпак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 8
Императорът
преди 4 години
Иначе министър сачева се готви да помага и на ПРОСЯЦИТЕ, щото нямало от кой да просят - ами тогава българите останали без работа да ходят и те да просят, пък може да изкопчат нещо? Само на крадците и джебчийките с досиета не са се сетили да раздават пари, щото сега няма от кой да крадат... само за работещите останали без работа пари няма !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 6
Императорът
преди 4 години
Ами още по-драстическо в добрия смисъл !!! Дори при установените случаи смъртността е под 1% !!! И обърни внимание - държавата ще плаща заплатите на всички през тоя месец карантина. В "европейска България" управляващите мерзавци отказват нагло и упорито да помогнат дори на самотните майки, които трябва да останат в къщи да гледат децата си, заради неработещите детски градини и училища. Да вземали неплатени отпуски... а кой ще ги храни? И това с абсурдния довод, че в училищата нямало обявена карантина - чудно, защо е извънредното положение и карантинните мерки?Разбира се, пожизнените хъxpeшки помощи не се барат... ама българите изпаднали в беда, да *** от глад !!! Ти четеш ли в социалните мрежи какво става - хората се готвят за гражданско неподчинение !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още