Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЕК: България трябва да направи здравната си система по-устойчива*

Страната ни е единствената в ЕС, която спазва критерия за бюджетен дефицит, посочи зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис

   1| 2    
0
 
4
 
11
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
България трябва да направи здравната си система по-устойчива
====
То да беше само здравната ни система, която да направим по-устойчива. Май много системи в обществото ни е необходимо, длъжни сме (не просто пожелателно "трябва") да направим по-устйчиви и май не само ние е необходимо да го направим, а също и много други страни, до сега сочени за пример.
Преди месец-два се сетих за една от книжките на Насим Талеб - Антикрехкост и дори се хванах да я препрочета. Мисля, че чак сега всъщност запонах да я разбирам. А той няма как да не е забелязал този дефект - крехкостта на обществата, където е отишъл да живее след като до този момент е живял в страна с почти непрекъсната гражданска война.
Всъщност какво струва едно общество се разбира, чак когато се изправи пред истинските изпитания, а не чрез условни симулации.
4
 
2
 
10
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Северна Корея трябва да вземете за пример - зер там само 1 болен и го разстреляха аххахахаха :)
*** български, дори не знаете от кво ***. Грипченце, на крак - както всяка година по 2 пъти :) А те хората сами си мрат, не че някой дори ги тества...
2
 
2
 
9
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
к.о.м.у.н.я.г.и откога е забранена думичка?
2
 
3
 
8
penman до: serafima
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Не се опитвай да разсъждаваш, защото *** нямате субстрата за такава дейност.
4
 
2
 
7
penman до: крас
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Пий си хапчетата и стига драска глупости!
5
 
2
 
6
фиг.1 до: serafima
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Стига си се цупила. Здравната ни система все пак успя да се справи, а в други държави с къде по-голям бюджет за здравеопазване даде фира... Въпрос на добра организация, а пък ти си вярвай, че Господ те е пазил.
3
 
6
 
5
serafima до: крас
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Точно така. По висока смъртност сме на едно от първите места в СВЕТА. Защо не го проумяване ние като население и управляващите като стратегия на развитие???!!!
Много плиткоумно разсъждение е да се свързва здравната ни система с починалите от коронавирус, при положение, че дори не знаем техния точен брой. Нещо и там ни загланивкваха - умрял от или умрял с , или умрял по договорка, че е от коронавирус?!???

НАС ГО/СПОД ни ПАЗЕШЕ при тази вълна на вируса. Нас и цяла Източна Европа, в ключително Белорус, а от Азия - Виетнам - един починал нямат.

Системата на здравеопазване ни е безобразна и управляващите си затварят очите. Това с мед. сестра, която висеше на Перваза, беше БЕЗОБРАЗИЕ. И детската лекарка Дариткова, случайница в ГЕРБ и в НС, ги нарече престъпнички и психологически неустойчиви. Бойка сестрата със заплата 700 лева и Дариткова - със 7 №№№ лева (как ли ги изработи?).
Господ много бързо показа на управляващите, че имаме нужда от здравни работници. И им дадоха (на някои) по 1000 лева плюс стари защитни дрехи отпреди 36 години с надпис "за Хо Ши МИН". На здравните работници 60 милиона допълнително, на полицията -330 милиона. Починали от вируса -- десетки лекари и НИТО един полицай.
Сега пишманминистърът ще сътвори поредната глупост с решението да се построи детска болница върху 40-годишно старо скеле и държавата да даде 100 милиона лева за това.

А колко е читав министърът ни съдете по това, че ще връща живачните термометри в детските градини, а те са забранени за производство от десетина години поне.

МИСЛЕТЕ, бе хора! Може да не се съгласявате с всичко, което ви се говори като противопоставяне на мазните правителствени хвалебствия, ама и вашият живот е подвластен на системата на здравеопазване.
3
 
6
 
4
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Резултатът от българската здравна система е отразен в доклада на ЦРУ.

Според ЦРУ България е на едно от първите места по смъртност в света за 2019 година !!

През 2019 година са починали 108 500 българи!!!!
Всеки божи ден 300 човека заминават в отвъдното!!!

По смъртността сигурно сме изпревалрили ФАШИСТКИТЕ ЛАГЕРИ НА СМЪРТТА !!!

ТОВА НЕ Е ЗДРАВНА СИСТЕМА , а система за ГЕНОЦИД и ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ НА СТРАНАТА ОТ БЪЛГАРИ!!
3
 
6
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Вероятно у нас умират неправилно. В сравнение с Белгия, страна с чудесен БВП и прекрасна система, където "правилно" умряха над 9000. Или Франция и Швеция, където масово умираха в старчески домове?
3
 
7
 
2
преди 6 месеца
Тия ще ме побъркат . Здравната система която надмина по ефективност в справянето с прословутия вирус къде къде по добре финансирани и прехвалени здравни системи трябвало да стане по "устойчива" ? А бе я ..........