IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще донесе смяна на лидерството в САЩ?

Има само един фактор, който може да “бутне” Тръмп и това е икономиката, твърди експерт 

21:21 | 14.08.20 г. 3
Какво ще донесе смяна на лидерството в САЩ?

Традиционно всеки един от американските президенти се фокусира върху един или два региона, в които да има активна роля. При смяна на лидерството в САЩ и президент на демократическата партия има възможност той, в случая Джо Байдън, да с обърне към Балканите, което би повишило инвестициите и подобрило икономическата среда у нас. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Христо Господинов, преподавател по политически науки.

Според Господинов номинацията на Камала Харис за вицепрезидент на демократите показва желанието им да спечелят гласовете на чернокожите и на по-младите избиратели, които все още се колебаят за кого да гласуват. 
“Демократическата партия се консолидира и някои ходове на Доналд Тръмп изиграха положителна роля за това”, каза гостът. 

По думите на експерта има само един фактор, който може да “бутне” Тръмп и това е икономиката. 
Той отбеляза, че в САЩ е важно не само партията да спечели президентското място, но да спечели също Сената и Камарата на представителите. 

“Ако републикаците (при евентуална победа) не успеят да консолидират така добре структорите си и Тръмп да има помощ и в Камарата, и в Сената, ще сме свидетели на проблеми в САЩ”. 
Според Господинов все пак при липса на много тежък политически скандал около Джо Байдън и Камала Харис преднината на Демократическата партия (в рамките на 8-9% към момента) трудно ще бъде стопена от Тръмп. 

“Въпросът е дали Тръмп ще успее да се справи с икономиката до края на мандата си, дали безработицата ще бъде преодоляна”, посочи той. 

Гостът отбеляза, че по отношение на ваксината срещу коронавируса все още остава неясно дали ще има такава до изборите в САЩ, а евентуалното ѝ наличие не е гаранция, че Тръмп ще успее да съкрати разликата с Байдън. 

Гледайте целия разговор във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
най вероятно нищо няма да се промени... може селските изцепки да намалеят, но само до там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
julian12
преди 3 години
Абсолютно нищо, защото най-вероятно няма да бъде сменен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
Успех , господа ... : ))) , само че , ако се издъните и с Хилъри-2 , си търсете място в Аржентина ... по традиция ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още