IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа Parler се завърна онлайн

Сайтът остава недостъпен в Apple Store и Google Play Store, където мобилното му приложение бе забранено

08:29 | 16.02.21 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Консервативната социална медия Parler се върна в интернет, след като доставчикът му на услуги спря сайта след бунта на 6 януари в Капитолия в САЩ.

Облачният бизнес на Amazon.com Inc. изтегли интернет сайта на Parler от услугите си, след като потребителите му са планирали и подкрепили бунта на Капитолия чрез социалната мрежа. Amazon Web Services заяви, че Parler не е спазил правила за премахване на съдържание, което насърчава насилието, след като преди това е получила множество предупреждения за липсата на ефективен контрол. 

Сега базираната в Лос Анджелис компания за облачен хостинг SkySilk Inc., заяви, че поддържа Parler, предава Bloomberg.

„SkySilk добре знае, че Parler получи агресивен отговор от онези, които вярват, че тяхната платформа е използвана като сигурно убежище за някои лоши участници“, заяви в изявление главният изпълнителен директор Кевин Матосян. „Нека бъда ясен, SkySilk не защитава и не оправдава омразата, а по-скоро защитава правото на частна преценка и отхвърля ролята на съдия, съдебен заседател и палач“, посочва той.

В понеделник сайтът за социалните медии беше периодично достъпен, като някои потребители се оплакваха, че нямат достъп до него.

Сред потребителите на Parler са високопоставени фигури сред републиканците и консервативни медии като водещите на Fox News Тъкър Карлсън и Шон Ханити. Мнозина казаха, че са напуснали услугата Twitter Inc., която засили усилията си за борба с дезинформацията. Дарителката на консерваторите Ребека Мърсър е инвеститор в Parler, съобщи Wall Street Journal през ноември.

Parler и неговият временен главен изпълнителен директор Марк Меклер не са отговорили на искането за коментар на Bloomberg. Бившият главен изпълнителен директор на Parler Джон Матце заяви, че е бил уволнен през януари.

Участниците в бунта на 6 януари публикуваха видеоклипове oт Капитолия в Parler. По-късно някои от тези видеоклипове бяха използвани като доказателства в рамките на втория процес за импийчмънт на Доналд Тръмп.

В понеделник Parler публикува документ от две страници, в който се посочват насоките на общността. „Предпочитаме премахването на потребители или предоставеното от потребителите съдържание да бъде сведено до абсолютния минимум“, посочва уебсайтът в своите насоки. „Предпочитаме да оставяме решения за видяното и кой да се чува на всеки отделен човек“, допълват те.

Сайтът остава недостъпен в Apple Store и Google Play Store, където мобилното му приложение бе забранено след бунта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Еее, по дюнеризъм (звучи като парапланеризъм, ама е малко по-различно) кой ще те бие тебе, бе! Срещу тебе да тичам, не мога да бия рекорда ти по мятане на питки и опаковане на шиш-таук!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis23
преди 3 години
вие тука дори и целата ви тролска група да тичате срещу Микимауса па не мое ме стигнете .... къде летиш ти може би .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 6
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Микимаус, само като ти гледам IQ-то и веднага ми ставаш ясен, гестербайтер дюнермейкъре!Такива, като тебе, стават чудесно за реглаж по повечето теми - каквото дрънкаш, значи точно обратното е вярното.Айдее, че пода чака, гладни поданици на Мохамед ще заприиждат след час-два, а ти картофите още не си обелил! Шефът ти Сезгин ще ти скъса ушите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 4
michaelis23
преди 3 години
ми с отрицателните сте у фейсбокклука, инстаграмата и уатсъпата с врабчо ..... точно тия страници за тва са блокирани на раота щот мноо мозъци има там ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
zelka007
преди 3 години
мишето рече , че всички с високо IQ вече са в телеграм и апокрифната туба ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още