Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Високият дълг е спънка за преизбирането на Макрон

Французите са все по-притеснени за икономическото положение в страната и смятат за важно намаляването на националния дълг

1
 
0
 
3
Иван Митев до: serafima
преди 2 месеца
Държавите от еврозоната взимат дълг за да отложат началото на катастрофална криза, поради злокобното влияние на грешното ползване на еврото.
0
 
2
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Логичен материал за нарастването на държавния дълг и безпокойствата от това. Но ще добавя още нещо. Първото е, че за този дълъг период се промени философията към ролята на държавния дълг. Наричат го като проява на глобализацията. Не го коментирам. Вторато е, че на графиката си личи, че от последната финансова криза от 2008 г. е нараснал държавният дълг и продължава да расте (за 2020 г. по-значително), тоест това не е ново явление. И какво се е правило във Франция през това време, за да се намали? Това също е отделна тема за шикалкавенето на Германия и Франция, Италия (и други) по отношение на дълга. Трето, нека си спомним, че изборът на Макрон през 2017 г. (бях там по време на избора му) той беше избран компромисно, за да не дойде на власт фашистката Мари Льо Пен, както я наричат някои. Макрон май не можа да развие качества оттогава досега. ТА ПРИЧИНАТА за спънките на Макрон не е само една. И да добавя - НИЩО или почти нищо няма да направят богатите страни от ЕС за намаляване на дълга, но нас непрекъснато ни предупреждават да не го повишаваме. А те дори не спазват Маастрихтските критерии, но ни карат да не го забелязваме, което също е отделна тема. И наш боко започна да взема дълг за доста неясни и спорни цели. И вместо да вървим напред ние оставаме най-бедната и продължаваща да пропада страна. Това е друга дълга тема.
1
 
1
 
1
преди 2 месеца
Във Франция е с подсигуряващ неограничени щети държавно ползване на евра.Ако не е съдбовната парична грешка, Франция нямаше да има сегашни дългове.При запазване на злокобната парична процедура, Франция е със съдба на жертва.Защо Франция е със съгласие да се запазва фаталната европейска слабост?