Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Икономистите от следващото поколение трябва да се променят

Професията е нужно да включи етиката и да актуализира допусканията си, за да посрещне най-големите предизвикателства пред обществото

0
 
1
 
6
khao до: Karo
преди 1 месец
Няма профилна снимка
макс още няколко поколения... както виждаш хамстера в клетка не ражда и не се размножава, а без нови хамстери колелото спира да се върти!
0
 
2
 
5
Karo до: Repoman
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не знам колко време може да продължи живота по този начин, знам само че сегашният начин на живот е крайно нестабилен. Навремето хората са живели като ловци-събирачи много дълго време. След това като земеделни 10-15к години. Сега като пролетарии, работници, специалисти да речем около 200г. Ако се замислите, промяната в сроковете е експоненциална. Но и да не беше, земята просто няма ресурси за толкова огромно население, което също се увеличава експоненциално.
0
 
4
 
4
Repoman до: Karo
преди 1 месец
Съгласен, животът не е само пари. Повечето беди обаче на този свят идват от неговото пренаселване. Човекът е социално създание, но и социализирането си има граници. Както каза, едно е живота в кутийка в някой голям град, където да си един хамстер опънат да върти колелото безспир, а друго е да си на село, да имаш спокойствието и живота ти да си е твой. Но света се презасели, вече даже и по селата взе да става тегаво. Отделно, съвременната икономика все повече кара хората сами да избират градовете, като дори не се замислят какво получават и какво губят. Нещо не е наред в цялата работа и едва ли така ще може да се живее още дълго време.
0
 
6
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Проблемът не е в богатството. Богатството и парите са само един от факторите на средата на живота. Хората в наши дни мислят само за пари и работа, а това не е живот, а живота е само един. От какво да са доволни, 40г. бачкане и после на гробищата? Не това е живота, който хората са живяли допреди век. Тогава масово са се изхранвали със селско стопанство, т.е. работят на нивата лятото, а зимата си седят по домовете, имат време за себе си и семейството си. А сега работиш като роб 40г., плаща ти се, но живота си заминава и на 65г. и да ги доживееш вече си за гробищата. А вторият важен фактор е липсата на справедливост, нали знаете, че справесливостта е нещото което обединява всички религии и философии? Справедливостта е в основата на всичките неща, защото е нещо което е очевидно за всички и е добро за всички. А сега с инфлацията хората все повече усещат колко много несправедливост има в икономиката.
0
 
5
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Те и сега са етични ако ги питаш. Статията е безполезна понеже очакванията за етика на хората са толкова различни, че да покриеш всичките означава да не покриеш нито едно просто защото започват да си противоречат. Живеем в свят по-богат от всякога но усещам че хората са по-недоволни от всякога в същото време. Интернет ги кара да си мислят че са експерти по всичко и говорят без да слушат никого, а това е невъзможен за решаване проблем. Може би някой кадърен автор на Инвестор ако реши да спре да копира статии може да напише една по въпроса.
3
 
3
 
1
преди 1 месец
там където се правят пари , етиката и моралът са непознати.