Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Путин трябва да се страхува от цената на една война с Украйна

Пазарната реакция на заплахата от инвазия сочи, че последствията може да се окажат прекалено тежки за руската икономика

   1| 2| 3| 4| 5| 6| 7    
2
 
2
 
65
Dr. Vatnikov до: Valentin13
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Той мислел....спри до тук, че хората изпопадаха от смях, безмозъчна копейко!
5
 
1
 
64
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
аз мисля, че Путин наистина се страхува от такава война, защото след нея ще трябва да управлява Европа и ще трябва да изпревари Сталин докато наложи ред. що народ ще се върне по Африка и Азия, що народ ще трябва да се определи мъж ли е жена ли е, зелени сделки, гейчовинеща и т.н.
5
 
4
 
63
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Крайно време е всички лузърчета и изтърбушляци, каквито са 99% от всички кремлофили, да разберат, че не са желани никъде по белия свят. И "нежелани" е много меко казано!
4
 
4
 
62
markov до: cherney
преди 3 месеца
Пак дрънканици без връзка с реалността. Едно и същ слушаме от няколко трола вече 7-8 години. " Русия ще воювала срещу целия свят " я точно го изброй поименно кои е точно целия свят че като гледам даже половината от НАТО се дърпат да не говорим за останалите ......
4
 
4
 
61
преди 3 месеца
Това е умен пост. По същата причина чучулото не смее да наложи реални санкции на Русия... щото на американците хич няма да им хареса - петрол 200$. Иначе порочетох коментарите надолулу, само за да се посмея. Русофобските тpoлове *** пак бълнуват как Русия щяла да се разпадне, а не виждат, че всъщност ЕС и САЩ едвам се крепят. Половината щати и граждани въобще не признават чучyлото с памперса за законен президент. Очевидно е, че ще загуби и междинните избори. В Русия нз да има сепаратизъм и някой федерален субект да не признава Вовата за законен президент. Той и Малкият мустак беше убеден, че само да навлезе с танковете и СССР ще се разпадне, после и Федерацията и тя... ама нещо не стана както го мислеше - и тъкмо сибирските дивизии обърнаха войната !!! Иначе Русия не иска война... но ако все пак стане - светът има повече основания да се страхува, отколкото Русия.
9
 
5
 
60
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Държавата с 1.5% от световната икономика ще воюва срещу целия свят? Както се казва "флаг в руки и вперед"! Ако някой смята, че Китай е съюзник на Русия, то подобно становище със сигурност се дължи на пълно непознаване на Поднебесната империя. Китай стои в уникална win - win ситуация, ако започне пълномащабна война - ако Русия подгъне Запада, Тайван си заминава и се превръща в китайска провинция. Ако се случи обратното, Русия ще се разпадне, а най-лакомото парче / Сибир / ще е приза за Китай. В настоящата ситуация с отказа на Запада да поддаде под руския ултиматум единствения губещ е Путин, доколкото в негово лице боярите виждат гол цар. А перспективата пред голия цар, видно от руската история, е ....... шарф и табакерка.
0
 
9
 
59
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
И аз да дам мнение. Война няма да има. Ползите за Русия са много по-малко от вредите, това първо. Една малка война ще разреши доста проблеми на противниците на Русия, това второ. Надяват се путин да им помогне? Двата народа каквото и да се казва са доста близки и не биха проявили голямо желание да се бият. Личи си и от поведението на Зеленски. Той казва "не виждаме заплаха на нашата граница". На което му отговарят "ти не виждаш, но ние виждаме, а ние виждаме по-добре". Непрекъснато го натискат да вземе решение да правокира военен конфликт. Въпреки че не го вярвам да приемем за момент убедят Зеленски и напрежението ескалира, не знам защо някой си мислят, войната ще е с пехотинци танкове и артилерия. Ешалоните няма да могат да извозват кофчезите. Да попитам при войната в Югославия колко човека от страна на НАТО загинаха? Израел как обстрелва военни обекти в Сирия? Самолетите пускат управляеми ракети от собствена територия след което се връщат. Руснаците не са ли видяли как воюват западните държави? Конфликта ще бъде основно във въздуха и с ракети въздух земя и земя земя. Целите ще са командни центрове и важни икономически, транспортни, енергийни, комуникационни възли. Предполагам на първо време ще предизвикат спиране на електричеството. Няколко пътни и железопътни възела ще доведат до хаос в транспорта. Разбира се "по грешка" може да улучат и някое посолство защото работят със "стари" карти. Възможно е да бъдат повредени и някой газопреносни структури което да предизвика спиране на газоподаването. И с това да се приключи. Никой няма да навлиза с танкове или друга войска. За какво? Да не мислите, че украинците не разбират това. Или вярват че могат да победят? Възможно е да има опити украински паравоенни и военни подразделения да се придвижат на изток. Ще ги изчакат да излезнат от градовете и след това след рехави бомбардировки да се разпръснат сами. Няма да има атаки на нож няма да има танкови клинове. Ще се провежда наблюдение и заплахите ще се парират дистанционо. Пехотни войски може и да има от своята страна на границата за да се предодвратят проникване на малки саботажни групи. Дори и този сценарий ми се вижда малко вероятен. Малък военен конфликт може да подпали по-голяма война а когато в такава война участват ядрени държави нещата отиват към изчезване на човечеството. Някой пророци виждат разпад на Русия. Как ще стане това? Не сте чули думите на Путин преди няколко години: "ние нямаме нужда от свят без Русия." Помислете по въпроса.
5
 
4
 
58
преди 3 месеца
Ей, като видят в заглавието Путин, тролоовете скачат като бик на червено! Инвестора - само Путин и бизнеса в шоколад!
4
 
4
 
57
Mavi Goz до: data
преди 3 месеца
Я пак, че нещо се загубихме в превода... ;) :lol: Последно, кримските татари, които Сталин репресира заради колаборационизъм с нацистите при окупацията на Крим от Вермахта през ВСВ, етнически българи ли са, или пак дъвчеш чужда дъвка? Щото картата на Велика България нема нищо общо с кримските татари, които се заселват в Крим в друго време и при други обстоятелства. Картите са на държави, а не на етноси, ако не знаеш... ;) Или все пак македонците са прави, че българите сме татари - лицата им са плоски и кръгли, с изпъкнали скули, тесни и дълги очи като тези на китайците. "Ето кво пише официално за кримските татари: https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Кримски_татари
4
 
1
 
56
markov до: data
преди 3 месеца
Не можах да разбера що ми цензурира писанието: .....явно самите татари не са знаели кои са те ...... та твоите глупотевини са меродавни !