Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Проф. Красимир Петров: БНБ трябва да започне антиинфлационна политика

Повишение на лихвите ще укроти банковото кредитиране в страната, смята експертът

2
 
1
 
6
преди 1 месец
Република България прилага лош метод за емитиране на левове. Държавната финансова грешка е водещата причина за щети. Неправилната политика сътворява инфлация. Българската народна банка няма капацитет за сигурно спиране на инфлация. При създадените условия, централната банка е жертва на финансова неправилност. За да отложи държавния стопански крах, правителството взима заеми за да плати щети от финансовата слабост. Ресурсите за противодействие срещу щети са ограничени. Трудностите се увеличават. Преустановяването на злокобната финансова политика зависи от държавната власт. Вариантите са два: Първи: Държавната финансова грешка създава щети и инфлация. Втори: Прекратяването на държавната финансова грешка премахва сегашната инфлация. Всички понасяме щети от грешката при държавното ползване на левове. Защо се допускат тези щети?
1
 
6
 
5
GPD
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не мога да разбера защо изказването прелива от това какво трябва да направи БНБ към критика на ЕЦБ. Не открих и предложение за цел на БНБ и с какъв инструмент, но и на каква цена, БНБ може да постигне такава цел. Валутния борд предполага, че активна монетарна политика не може да се води от БНБ. При условие, че премине към автономна монетарна политика, БНБ трябва да се откаже от валутния борд. Изборите са трудно и нееднозначни. Мнението ми се струва некомпетентно спрямо целите, възможностите и наличните инструменти на БНБ.
6
 
2
 
4
преди 1 месец
До просто Киро и пр. колониална администрация. Дупки зейнаха много по пътищата! Вземете пример от Бойко. Мутра, Тиква, каквото там, но бараше нещо по пътя. Ако не можете - марш! Ако не искате - че ви чупим тиквите. Колкото по-късно, толкова историята повече ще ви проклина като бездарници!
1
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Истинска счетоводна драма са на път да предизвикат новите изисквания на БНБ за увеличаване на провизиите по заемите, предоставяни на граждани.
0
 
9
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Да утроят задължителните резерви на рърговските банки
3
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Първият кибуц е основан през 1909 г.