Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Драги: Европейските компании може да плащат за газ в рубли

Водещият вносител в Германия Uniper вече е платил в руската валута, твърди италианският премиер

   1| 2| 3    
1
 
1
 
25
khao до: cyclop
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
не може, ти например си класически кадър на Аонсу, с усмивка на шлосер от кремика!
1
 
1
 
24
0pk
преди 2 седмици
И сега на Драги ли да вярваме или на Тимерманс? А може ли да заключим, че когато става въпрос за промяна на политическия вектор, договорите нямат значение и всеки си действа според правилата, които му спускат?
4
 
1
 
23
cyclop до: viva
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
То не може всички да са учили в Харвард и да имат усмивка за корица. Просто извадихме късмет с нашия премиер, невероятен дипломат излезе. Като отиде Шолц да преговаря, него ясно че няма да му дадат такава далавера като на нас.
3
 
7
 
22
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Добре де, защо им е да плащат на Газпром, като могат като Просто Киро да отидат до САЩ и да си договорят втечнен газ на "по-ниска цена от тази на Газпром". Явно са много захлюпени и задръстени. Ще припадна. После, нямали неутрални, който не е нас е срещу нас. Лицемери, вижте как големите и богатите, дето много махат с пръст и ни дават акъл какво да правим, тихомълкум си правят бизнеса така, както на тях им е угодно. Може ли този, който ти казва да завиваш надясно, сам да зависа след теб на ляво? Може ли такава наглост и лицемерие. Значи те си треперят за бизнеса, работните места и печалбите, а ние баламите да си затрием икономиката.
4
 
4
 
21
georgi_shum до: zelka007
преди 2 седмици
Абсолютно съм съгласен. За Cheniere също, то още Баце имаше някаква приказка с тях.За Русия също няма лошо да се кара от тях, най близо са все пак. Един идеален вариант би бил 25% по тръбата от Русия, 30 % по тръба от азерите. 25 % от 2 дългосрочни lng договора от Катар /Египет,/Алжир,/САЩ от където е най изгодно, и 20% lng на спот пазар да обираш лятото евтинията. Това естествено, като се нормализират нещата един ден и Русия стане бяла държава.
1
 
4
 
20
zelka007 до: Kiro_100
преди 2 седмици
Да кире, питбула ме гледа и ще излизаме на кратка вечерна разходка. Аз и на други тука форумни смелчаци съм предлагал, елате на сгледа... Пък ще видим...
4
 
5
 
19
преди 2 седмици
Болката е нищо ама срамът е голям Не само рубли ще си плащате ами и лично в Москва ще ги носите
5
 
2
 
18
zelka007 до: georgi_shum
преди 2 седмици
Ами то лошо нема и от рассията да се кара някаква част, ама проблемът е че там го удрят на политика, а не на бизнес и практичност. И огромна алчност, все едно след тех нищо нема да има. Там им куца много яко стратегическото планиране. И това е от векове, не е да е от 15-20 години... :))) ... Еле пък тази баталия в Украйна ще ги върне с десетилетия... Залагам, че цената е около 55-60 евра за мегаватчас и фирмата е Cheniere Energy ... Иначе предполагам за в бъдеще ще увеличим азерския, с голяма вероятност Египет/Израел и предполагам Алжирски. Това са най-близките дестинации с излишъци в добива/консумация и имат относително висока сигурност за разлика от руския. Руски източник вероятно след една петилетка ще включим пак, но с доста скромно участие. Но зависи, ако имаме силен министър на икономиката и енергетиката в следващото правителство, напълно е възможно и да не използваме вече руски газ никога , а да засилим ВЕИ енергетиката зверски и да си изчистим държавата постепенно от фосилите...
4
 
2
 
17
georgi_shum до: zelka007
преди 2 седмици
Не ме не разбирай грешно, аз съм за да караме газ, от където може, стига да не зависим от джуджето. Но съм малко скептичен относно новините на Киро, в предвид, че не е голям приятел на истината. Да не казвам, че е рецидивист в поругаването й. :)
4
 
1
 
16
Kiro_100 до: zelka007
преди 2 седмици
Няма профилна снимка
Имаш ли усещането ... Че някой те наблюдава ... Зелник ...???