Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Цената на изтеглянето на големите банки от Русия

Водещите международни банки с бизнес в Русия са заделили над 11 млрд. евро за провизии през първото тримесечие

0
 
1
 
10
corner до: юрист
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Напълно разбирам - системата която описваш създава съмнителни ползи , но и неопределени и непредвидими постоянно нарастващи в хода на развитие на технологията рискове . Като целия този процес оскъпява всичко , заради киберсигурност , промени в софтуери , постоянни ъпдейти и абонаменти . Но затова пък аз мога да ти обясня , защо в края на краищата хората ще захвърлят "умните" коли и ще си купят Москвич и Лада .
3
 
0
 
9
юрист до: corner
преди 1 месец
''...Не виждам , защо трябва лично да го произвеждаш , ако утре ще те гонят да ти го подаряват...'' Така мисли средностатистическият граждани, НО- ако заниманието ти е свързано с бизнес или с постоянно наблюдение на ЕС закони, щеше да знаеш, че въпросът е електронните устройства- напр. телефоните- не е свързан само с цената им, а и с НАДЕЖДНОСТТА ИМ при опазване на биг дейта/ личните ти данни, а след няколко години- и електронната ти самоличност. Така, че- на преден план не излиза цената на този продукт единствено като телефон, а цената му като смартфон- т.е. като телефон не просто с много функции, от който можеш да си плащаш дори данъците, осигуровките и дължимите консумативи, а който притежава системи и технологии за надеждна ЗАЩИТА на личните ти данни, съгласно джидипиар-а...Когато като ЕС граждани имаш електронна самоличност, на преден план излиза точно тази надеждност на защита на личните ти данни, пароли, всякаква информация, ''качена'' на това електронно устройство. Ако си руски гражданин, няма как да ме разбереш, защото русия е мноооого далече от това, което пиша и естествено, тя не се обхваща от GDPR, който е ЕС регламент и задължителен за изпълнение от всички ЕС граждани...
1
 
3
 
8
corner до: юрист
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Част от технологиите отдавна са надскочили приложението си . Много от космическите мисии и марсоходи , използват компютри и софтуер от преди 10 г . -като най -надеждни . Не казвам че не са важни , а че цената им е все по- ниска и се продават по битаците . Винаги става въпрос за цена , а не кой и къде ги произвежда , или кой ги е открил . Това вече няма начение . Дойде денят в който кофа домати 50лв е на цената на нов финландски телефон . Не виждам , защо трябва лично да го произвеждаш , ако утре ще те гонят да ти го подаряват . Стойност клоняща към нула . Сериозният безнес отдавна е подготвен за безсмислието и технологичното изчерпване . Сериозните страни също .
1
 
2
 
7
юрист до: corner
преди 1 месец
''...Защо ти е завод за чипове , ако чипът струва колкото шепа житце ?...'' Защото само ти и тебеподобните ти не разбирате, че чипът управлява и контролира как житото да се превърне в ''шепа житце'', както и как ''шепата житце'' да се превърне в брашно екстра качеството. ''... Но ако не са силни в нещо няма защо да се пънат , като могат да си купят ...'' Там е и руският икономически проблем- без чипове, технологии и еектронни компоненти, които НЕ СА руско производство, НЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ нито руските кораби, автомобили, машини, нито да се произвеждат ''безаналоговите'' руски раетни системи, с които наглата нацистка русия заплашва да бомбардира МИРНИТЕ ЕС държави, само защото са решили да членуват в НАТО... Не знам дали схващаш цялата ирония на ситуацията- руската економика е над 90 процента зависима за нормалното си функциониране от тези технологии, електронни компоненти и елементи дори за ракетните си системи, а заплашва с ядрен холокост тези държави, които ги създават и без чиито технологии, компоненти и елементи, руските ракетни системи отказват да работят и да бомбардират омразните за вас, руснаците, ЕС и НАТОвски държави, сред които е и БЪЛГАРИЯ, както и САЩ;D
2
 
1
 
6
corner до: юрист
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Светът се намира в технологично пресищане , и цената на технологиите вече пада спрямо цената на ресурсите . Защо ти е завод за чипове , ако чипът струва колкото шепа житце ? Ако айфонът ще се произвежда във виетнамски гараж , или поради факта че е технологично недоразумение . А иначе сами си правят и атомните крайцери , свръхзвуковите ракети , лазерите , не като да не разбират , или като някой да ги стигне .......... Но ако не са силни в нещо няма защо да се пънат , като могат да си купят . Европа не се пъне да прави айфони например . А също няма и технологични компании да хващат окото, защото ще пречиства потоците и въздуха . Всеки с проблемите си .
0
 
1
 
5
юрист до: corner
преди 1 месец
''...Какво представляват тези толкова нечувани технологии ?...'' E, всеки, който притежава айфон, знае колко са ''нечувани'';0, но по-важното за русия е друго- с АМЕРИКАНСКИ, а НЕ с руски технологии, се вади напр. руският природен газ от находището Ямал- ако не се извади с тях, руснаците НЯМАТ с каква друга, ЧИСТО РУСКА технология да го извадят и не могат да го транспортират и продавт;0, с ЕС и АМЕРИКАНСКИ технологии и компоненти се правят и ''руските'' самолети, ракетни системи, ракети, оръжия, кораби, АВТОМОБИЛИ и т.н.;0 Ако за теб това е малко и ''неизвестни технологии'' с нулев бизнес ефект- повече нямам какво да коментирам;D
4
 
0
 
4
corner до: юрист
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Какво представляват тези толкова нечувани технологии ? Ваксини ли произвеждат по- бързо , или смятат с по- големи числа ? А с какво се занимава нашият суперкомпютър - да е измислил случайно нещо полезно ........ само ток хаби .
0
 
3
 
3
преди 1 месец
В близките 100 години напред във времето, не виждам коя уважаваща се чужда банка ще предприеме връщане на руския пазар. Банката е институция, работеща с привлечен, а не със собствен капитал. Какви точно ''капитали'' може да привлече една банка в русия, освен руски рубли, при настоящото ембарго на русия и при изключването на основните руски банки от СУИФТ. Че нали уж руските банки си бяа самодостатъчни, нали искаха да катурнат долара и еврото- валути, поддържани от същите тези чужди банки- е, какъв точно ще да е мотивът една чужда банка да се върне в русия, м... Да не говори за постоянната ксенофобия на руснаците, изродения им неонацизъм, за отровната среда, която предоставят на всяка чужда фирма в русия, да не говорим- за банките...Освен това- русия изгуби най-важния капитал за всяко едно търговско предприятие, а именно- корпоративното доверие. Русия вече е известна като пиратска държава, която по всяко едно време, едностранно и в нарушение на всички подписани от нея търговски договори, може да спре да плаща лицензите за предоставяне на АМЕРИКАНСКИ И ЕС технологии и да продължи да ги ползва незаконно. Че при това положение кой ще е този лУд борд на директорите, който ще предприеме максимално високорисковата сделка да прави бизнес в русия...Вече няма такива луди;0 Освен това не виждам защо някой ще си приеме този риск, когато в русия цари тотална физическа омраза към всеки чужденец, който притежава и/или е собственик, и/или има максимални права над посочените технологии...Че нали само сащ и ЕС са трън в очите на русия, обаче... русия ИСКА БЕЗПЛАТНО техните технологии и извличането на максимален профит от фирмите им в русия, без да дава никакви гаранции насреща за нормална работна среда... Руснаците нормални ли са и на кой свят живеят, а....
1
 
4
 
2
Dr. Vatnikov до: serafima
преди 1 месец
Другарко комсомолка, светът се управлява от икономиката. А вашата пPocийка, за дето в 21ви век избива хора в центъра на Европа, изнасилва, граби и краде земя, ще си получи заслуженото - парий и третокласен икономически субект, от нивото на С.Корея. Кой каквото сам си надробил.
4
 
4
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Пак ще се върнат в Русия! Такава е повелята на живота и на пазарната икономика. Само определени западни сили се опитват нелепо да променят света, като заиграват с Украйна, за да омаломощят Русия.