IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" стартира процес по листване на борсата във Франкфурт

Излизането на чуждестранна борса е сред приоритетите на компанията през 2021 г.

10:40 | 14.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

През настоящата година „Алтерко“ АД стартира процес по регистрация на акциите на дружеството за търговия на Франкфуртската фондова борса (Frankfurt Stock Exchange), съобщи технологичната компания чрез БФБ - София.

Решението на компанията е провокирано от големия инвеститорски интерес от страна на потребители, партньори и институционални инвеститори в чужбина.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Листването цели да направи акциите на „Алтерко“ достъпни за повече инвеститори извън България, както и да предостави достъп на дружеството до повече възможности за финансиране и развитие на бизнеса.

Компанията неведнъж е споделяла желанието си да излезе на чуждестранна борса, като е посочвала като възможни варианти за това борсите в Германия и Италия. Основната причина е, че компанията има най-много клиенти и най-голям пазарен дял в тези две страни. Изпълнителният директор на компанията Димитър Димитров е споделял, че ежедневно получава запитвания от клиенти, които се  интересуват по какъв начин да инвестират в компанията и как да са част от нейното развитие.

Предвижда се процесът да приключи в рамките на следващите 12 до 18 месеца, като се вземе предвид, че регистрацията е свързана с дълъг и сложен административен и организационен процес. Консултанти на листането са „Експат капитал“ АД.

От началото на годината акциите на технологичната компания поскъпват с 6,5% при пазарна капитализация от 133,2 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
melon
преди 3 години
Е, щом Експат са консултанти - всичко е в сигурни ръце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още