Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

БФБ внедри последното поколение на търговската платформа на Deutsche Börse

С промяната от сегашната система Xetra към T7 забавянето в търговията е намалено още повече

БФБ внедри последното поколение на търговската платформа на Deutsche Börse

Снимка: Олег Попов, архив Investor Media Group

Българската фондова борса /БФБ/ успешно внедри и от днес вече оперира на най-новото поколение технологична архитектура на Deutsche Börse - Т7, съобщи борсовият оператор.

Платформата дава възможност на пазарните участници на българския капиталов пазар първи в Източна Европа да се възползват от най-съвременните технологии за борсови оператори. С промяната от сегашната система Xetra към T7 забавянето в търговията е намалено още повече. Освен това международните участници в търговията, които вече са свързани с Т7, могат да се възползват от потенциалните синергии чрез по-ниски разходи за развитие и поддръжка, ако желаят да имат експозиция на българския капиталов пазар, допълват от БФБ.

„Deutsche Börse означава високопроизводителни технологии за капиталовия пазар. На базата на досегашния ни положителен опит с Xetra гледаме на T7 като устойчива и надеждна система, която отваря нови възможности за растеж на Българската фондова борса", поясни Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ. „С Т7 разширяваме и портфолиото на поръчките за нашите пазари, което открива хоризонт за още по-ефективни търговски възможности на българския капиталов пазар“.

„Внедряването на T7 за Българска фондова борса демонстрира още веднъж, че IT решенията на Deutsche Börse  представляват висококачествена марка, съчетана с надеждни услуги. Сред клиентите ни по света Т7 означава ниска латентност и висока гъвкавост. Този факт е доказан от броя на операторите на финансови, деривативни и енергийни пазари, които използват нашата търговска архитектура", коментира и Щефан Шванд, ръководител направление „Дигитализация и платформи“ в Deutsche Börse.

Малтийската фондова борса въведе Т7 през март тази година. Няколко други борси в Европа и в света също са внедрили търговската инфраструктура на Deutsche Börse. В допълнение към борсата Eurex, борсата във Франкфурт и европейската енергийнаборса (EEX), също разчитат на T7; борсите във Виена и Шанхайската са базирани на технологии, разработени от Deutsche Börse. Борсите в Будапеща, Любляна, Прага,Валета и Загреб използват инфраструктурата на DBAG от години. Българската фондова борса използва търговската инфраструктура на Deutsche Börse от 2008 г. насам.
 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

1
 
17
 
3
petyob до: Andy`Z
преди 3 седмици
недей така говори! Те вече пият шампанско и си раздадоха премии за грандиозния успех ... ето и оборота на БФБ днес е цели 7 иляди лева!!!!
0
 
16
 
2
преди 3 седмици
Няма профилна снимка
"С промяната от сегашната система Xetra към T7 ЗАБАВЯНЕТО в търговията е намалено още повече." О супер сега почвам да пиша алгоритмите за high frequency trading точно забавянето ми беше проблема но сега вече ще стана милионер :D.

Като гледам каква умряла е търговията не виждам проблем търговията да се извършва чрез български пощи с физическа размяна на пари и акции никой няма да забележи разликата от 1 милисекунда или няколко дена за сключване на сделката ахахаа.

Ако не им бяха подарили Енергийната борса това дружество щеше или да фалира или да е на постоянни дотации от държавата :D.
0
 
11
 
1
преди 3 седмици
Сега остава да проработи!

Още от Новини и анализи
Акциите на „Индустриален Капитал Холдинг“ поскъпнаха с малко над 8%