IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дружеството собственик на Кремиковци бе прехвърлено за 20 хил. лв. на офшорка

Лъчезар Варнаджиев е продал Елтрейд Къмпани ЕООД на компания от Британските вирджински острови, представлявана от самия него

11:27 | 21.07.11 г.
Дружеството собственик на Кремиковци бе прехвърлено за 20 хил. лв. на офшорка

26 годишният Лъчезар Варнаджиев, собственик на купувача на обособените части от Кремиковци - Елтрейд Къмпани ЕООД, е продал участието си в него.

Купувач е регистрираната в Британските вирджински острови Бессиън Мениджмът Лимитид. Сумата на сделката е 20 хил. лв., като тя е сключена на 24 юни 2011 г.

Интересното е, че и като купувач и като продавач се е подписал именно Лъчезар Варнаджиев, включително в качеството си на пълномощник на Бессиън Мениджмът Лимитид.

Сделката за обособени части от Кремиковци на стойност 316 млн. лв. бе кредитирана от Първа инвестиционна банка.

Кремиковци АД /в несъстоятелност/ все още се търгува на БФБ-София, като последната сделка е при 0,058 лв. за акция, а пазарната капитализация на емисията е 1,07 млн. лв., въпреки че дори кредитори като НЕК и Булгаргаз няма да получат всичките си вземания, тоест за акционерите няма да има нищо.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още