Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Дъщерно дружество на „Синергон“ продава имот на „Технополис“ за 3,08 млн. лв

„Шамот“ АД е сключило предварителен договор за сделката на 8 ноември, окончателният ще бъде подписан до 30 ноември

Дъщерно дружество на „Синергон“ продава имот на „Технополис“ за 3,08 млн. лв

Едно от производствата на "Шамот" АД е на саксии за цветя. Снимка: synergon.bg

„Шамот“ АД, дъщерно дружество на „Синергон холдинг“ АД, е подписало предварителен договор за продажба на земя и сгради на „Технополис България“ ЕАД  за сумата от 3 079 135,53 лв. без ДДС, съобщава холдингът чрез „БФБ“ АД.

„Шамот“ АД е разположено в гара Елин Пелин. Предварителният договор е сключен на 8 ноември 2019 г., а окончателният е определено да бъде подписан в срок до 30 ноември 2019 г.

Сделката включва и всички трайно прикрепени към сградите машини, съоръжения, стопански инвентар и материали. „Технополис България“ ЕАД е незаинтересовано лице по смисъла на чл. 114, ал. 7 от ЗППЦК и сделката не подлежи на одобрение от акционерите.

„Синергон холдинг“ АД вече обяви и подписването на договор за предоставяне на депозит от дъщерното му дружество „Шамот“АД при лихва 3% на годишна база, срок за погасяване 31 декември 2020 г. и размер до 4 млн. лв.

В началото на настоящата година „Синергон холдинг“ АД получи до 45 млн. лв. депозит от дъщерното „Синергон хотели“, което пък продаде „Гранд хотел Пловдив“.

Парите видимо са вложени в „Синергон Петролеум“ ООД, като на 21 февруари 2019 г. основният капитал на „Синергон Петролеум“ ООД е увеличен с 25 млн. лв. и „Синергон холдинг“ АД вече е с дял от 89,64%, а „Топливо“ АД остава с 10,36%.

Акциите на „Синергон холдинг“ АД поевтиняват с 11% в последните 12 месеца до 0,935 лв. за акция и 17,2 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Миглена Иванова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Всички индекси на БФБ затвориха със седмични ръстове