IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Елана Агрокредит“ отлага с два месеца записването на облигации от новата емисия

Началната дата за записването на облигациите вече е 12 септември, а крайната - 14 септември

15:12 | 14.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Елана Агрокредит“ АД отлага с два месеца записването на облигации от новата си емисия. Това се вижда от документи, публикувани чрез БФБ-София.

Припомня се, че общата и номинална, и емисионна стойност на облигациите се предвижда да е 5 млн. евро, като ще бъдат издадени 5 хил. облигации с номинална и емисионна стойност 1000 евро всяка. Минималният размер на набраните парични средства, при които заемът се счита за сключен, е 3 млн. евро.

Началната дата за записването на облигациите става 12 септември 2022 г. Първоначално се предвиждаше записването да започне на 12 юли 2022 г.

Крайната дата за записване на облигациите от емисията се отлага за 14 септември 2022 г. Предишният краен срок изтичаше днес, 14 юли 2022 г.

Съкращава се с два месеца и срокът на падежа на облигациите – от първоначално предвидените 63 месеца той става 61 месеца.

Ръководството на „Елана Агрокредит“ намалява и срока за първото купонно плащане. Първоначално се предвиждаше то да стане дължимо след изтичането на 3 месеца от датата на сключване на емисията. Сега се предлага то да стане дължимо 1 месец от датата на сключване на емисията.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още