IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът ЕЛАРГ бе заличен от Търговския регистър

Така на практика се слага край на процеса по ликвидация на АДСИЦ-а

13:41 | 07.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Фондът ЕЛАРГ бе заличен от Търговския регистър

ЕЛАРГ Фонд за земеделска земя АДСИЦ бе заличен от Търговския регистър към Aгенцията по вписванията, съобщава ликвидаторът Веселин Данев чрез Бюлетин Investor.bg. Така на практика се слага край на процеса по ликвидация на дружеството.

Уведомлението е с дата 4 септември, петък, и е изпратено до Комисията за финансов надзор и Българската фондова борса, като в него се посочва, че дружеството е заличено от Търговския регистър още на 28 август с вписване №20150828154314.

До отписването се стигна след проведеното на 20 август общо събрание на акционерите – първото след изплащането на ликвидационен дял от ЕЛАРГ преди две години. На него акционерите приеха крайния одитиран от Grant Thornton финансов отчет към датата на приключване на ликвидацията, т.е. към 15 май 2013 г., който е с празен баланс, т.е. - пълен с нули, след като дружеството остава без активи и без задължения.

Акционерите приеха крайния доклад за дейността и освободиха от отговорност ликвидатора Веселин Данев.

На общото събрание имаше кворум, след като бе представен 51,62% от капитала на дружеството. Ако нямаше, акционерите трябваше да заседават пак на 8 септември.

На 23 ноември 2011 г. Съветът на директорите на ЕЛАРГ предложи ликвидация на дружеството, тъй като земеделските земи на фонда са по-скъпи от пазарната капитализация на дружеството и чрез ликвидация акционерите ще получат справедлива стойност. Последната сделка с акциите на дружеството преди тази новина бе 0,68 лв./акция. Година и половина по-късно е 3,85 пъти по-висока, като се отчете и изплатеният дивидент от 0,07 лв. на акция.

Активите на фонда към началото на 2013 г. бяха 152 млн. лв., които се разпределиха към акционерите, след като земеделските земи, собственост на АДСИЦ-а, бяха продадени.

На 15 май 2013 г. бе изплатен ликвидационен дял от 2,55 лв. на акция. Последната сделка с акции на дружеството бе при цена от 2,525 лв. за акция от 9 май 2013 г.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
Captain Morgan
преди 8 години
Само депозитаря не е разбрал и още държи акциите налични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Captain Morgan
преди 8 години
Само депозитаря не е разбрал и още държи акциите налични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още