Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Форуком Фонд Имоти“ АДСИЦ донесе оборот от над 2 млн. лв. на БФБ

Три от индексите финишираха в червената зона

„Форуком Фонд Имоти“ АДСИЦ донесе оборот от над 2 млн. лв. на БФБ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Времето на Българска фондова борса в четвъртък беше преобдаващо слънчево, но над 80% от оборота беше формиран от активността по само една позиция.

Бенчмаркът на сините чипове SOFIX се повиши с 0,13% до 579,50 пункта. По-широкият показател BGBX40 нарасна с 0,10% до 115,25 пункта. Секторният BGREIT остана без промяна спрямо вчерашното си ниво от 120,39 пункта. Равнопретегленият BGTR30 прибави 0,21% към стойността си до 501,30 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 2,612 млн. лв. след сключени 193 сделки с 39 емисии. Близо 83% от днешния оборот дойде от 9 сделки с книжата на „Форуком Фонд Имоти“ АДСИЦ – Хасково на обща стойност от 2,15 млн. лв.

Най-печелившата компания в четвъртък се оказа „Трейс груп Холд“ АД, чиито акции поскъпнаха с 5,5%. „Албена“ АД и „Градус“ АД отчетоха ръст в цената на книжата си съответно с 3,9% и 0,6%.

Най-много от стойността на книжата си в рамките на сесията изгуби „Елхим-Искра“ АД – 2%. Акциите на „Химимпорт“ АД поевтиняха с 1%, а на „Форуком Фонд Имоти“ АДСИЦ – Хасково – с 0,8%. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Свиващият се оборот на БФБ паказва почти пълна апатия към търговията