Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Импетус Капитал регистрира първия алтернативен инвестиционен фонд в КФН

Фондът ще инвестира основно в растящи български компании (до 90% от инвестициите), както и ще подготвя компании, в които инвестира, за IPO

Импетус Капитал регистрира първия алтернативен инвестиционен фонд в КФН

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Импетус Капитал ООД регистрира ИмВенчър II КДА като първи алтернативен инвестиционен фонд, различен от национален инвестиционен фонд, в Комисията за финансов надзор (КФН), съобщиха от Импетус.

Фондът ще инвестира основно в растящи български компании (до 90% от инвестициите), както и ще подготвя компании, в които инвестира, за първично публично предлагане на акции (IPO) на БФБ. Фокусът на инвестициите са растеж, износ и иновации. Създателите на Импетус ще тъсят български компании работещи в сегменти от световната икономика с очакван двуцифрен растеж на приходите през следващите пет - десет години.

Още по темата

 
ИмВенчър II ще инвестира в отраслите, формиращи над 70% от растежа на българската икономика. Сред секторите са: информационни технологии и компютърни науки; модерна търговия; производство, включително на бързооборотни и хранителни стоки; транспорт и логистика; услуги, включително финтех.
 
В портфейла на Импетус, включително чрез дружества, в чийто капитал и управление участва, до момента са Дискордия - транспортна компания с над 128 милиона лева приходи за 2018 година, Алтерко - компания произвеждаща иновативни продукти в сегмента интернет на нещата, продаваща в над 65 страни, Ексайтъл - най бързо растящата българска компания в Индия, финансирана от български фондове за рисков капитал, имаща над 220 000 потребителя, Биодит – компания за иновативни продукти в биометрията и с планирано IPO на БФБ, Браузуейв - компания за ценово позициониране и пазарни анализи, А4Е – компания, която създава прогнози на бъдещите продажби на фирмите и оценка на потребителския риск и Биосийк - семантична търсачка в големи бази данни с приложения в медицината и финансите, която повишава продуктивността.

„Инвестираме в гръбнака на българската икономика – растящите български компании – като ги тласкаме напред от идеята до IPO-то”, коментира Николай Мартинов, основател и партньор в Импетус.

Учредяването на ИмВенчър II КДА бе на 14 юни 2019 година с вписване в търговския регистър на 9 юли 2019 година, като безналичните акции на дружеството са регистрирани в Централен депозитар АД. Набраният учредителен капитал на дружеството е 2 528 000 лева.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX се върна отново на ниво над 620 пункта