Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Общото събрание на Градус одобри дивидента от 0,02 лева

Компанията ще изкупи обратно до 3% от акциите си до 5 години след вписване на решението на акционерите в Търговския регистър

Общото събрание на Градус одобри дивидента от 0,02 лева

Снимка: Градус АД

Общото събрание на акционерите на производителя на пилешко месо "Градус" АД е одобрило изплащането на брутен дивидент в размер на 0,022 лева, съобщават от компанията чрез БФБ-София.

Нетният дивидент на акция е 0,0209 лева.

Компанията вече изплати дивидент за първото шестмесечие на 2019 г. в размер на 0,02 лева. С тази сума, която е за втората половина на миналата година, дивидентът достига 0,04 лева спрямо 0,10 лева година по-рано.

Дивидентът ще започне да се изплаща от 13 юли. Акционерите имат срок от 60 дни, в който да го потърсят.

Градус АД

Парите ще се изплащат чрез инвестиционните посредници и УниКредит Булбанк.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани като акционери на дружеството на 14-я ден след деня на общото събрание, т.е. 19-ти юни.

На общото събрание днес акционерите са одобрили отчетите на компанията.

Взето е и решение за обратно изкупуване на до 3% от общия брой акции, емитирани от дружеството, при минимална цена от 1,20 лева и максимална от 2 лева. Срокът за обратното изкупуване е определен на до 5 години , считано от деня, в който решението от общото събрание бъде вписано в Търговския регистър.

Конкретните дати за начало и край на обратното изкупуване на акции ще се определят от Съвета на директорите на дружеството.

Наскоро Градус обяви ръст на приходите до 40,178 млн. лева и на печалбата за първото тримесечие на годината до 17,14 млн. лева. Компанията увеличава продажбите си в България и Европа, но свива износа за трети страни.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
9
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Ей това е, то не бяха реклами, то не беше показване на мускули и хвалби, то не беше ала-бала....и накрая...2 стотинки дивидент. Цял един процент и малко, еййй, не е шега работа.Отново повод да се поздравя за решението си да стоя далеч от БФБ.
0
 
11
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
А, значи печалбата 20 % нагоре, дивидента 60 % надолу?Този ли беше с крилатата фраза "защо да им давам заплати (на раборниците), като ще ги изхарчат за глупости"

Още от Новини и анализи
SOFIX се понижи минимално за втори пореден ден